Ödemiş'te halk güvenlik toplantısı

Ödemiş İlçe Kaymakamlığı nezdinde, ayda bir kez düzenlenen ilçedeki resmi kamu kurum müdürleri ve mahalle muhtarlarının...

Ödemiş İlçe Kaymakamlığı nezdinde, ayda bir kez düzenlenen ilçedeki resmi kamu kurum müdürleri ve mahalle muhtarlarının katıldığı ‘Muhtar, Halk Güvenlik’ toplantısı Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy her ay düzenlenen Muhtar, Halk Güvenlik toplantısı için bir araya geldiklerini belirterek “Pandemiyle ilgili ilçemizde stabil bir durum var. Hastanenin yoğun bakım oranının %50’si Torbalı ve İzmir’den gelen hastalara da, hizmet veriyor. Bunun dışında Ödemiş’te tüm mahallelerimizde, bazı konuları bir kez daha sizlerle birlikte değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş gerçekleşen toplantıyla ilgili şunları kaydetti, “Şehir içi alt üst olmuş durumda. Buradaki alt yapı çalışmaları için herkesin anlayış göstermesini bekliyoruz. Bize birçok yerden saydırıyorlar ama hiç de önemli değil. Çalışmalar gerçekleşirken taşeron firmanın biri bitiriyor diğeri başlıyor. Al ver derken üzerinden üç ay geçiyor. Belediyenin Fen işleri, Tarım işleri gibi bütün birimleri çalışıyor. Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. 360 TL’ye aldığım asfaltın tonunu Ocak ayında 560’a anlaştık. Şimdi şubat ayındayız ve bu ücret 900 TL oldu. Giderlerimiz arttı. Akaryakıt üç katına çıktı. Akaryakıt 30 bin TL, elektrik masrafı 15 bin TL. O yüzden çok iyi planlama yapmak zorundayız. Hangi mahallede ne yapılacağını çok iyi biliyoruz.

Kaymakçı bugün ilçe konumunda bir yer ve halkın yaşadığı cezaevi ile ilgili atık sorununu çok iyi biliyoruz. Bademli Barajı’ndan 6 aydır su veriyoruz bir damlası bile boşa gitmiyor. Yeni yollar açılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Yusufdere, Tekbıçaklar yolunun genişlemesi gerekiyor. DSİ ile çalışmalarımızı güzel bir şeklide sürdürüyoruz.

Kanayan yaramız olan Ovakent’ten Çaylı’ya kadar olan Devlet Karayolu bu sorunu defalarca ilettik. Vali toplantımızda birçok muhtarımız bu sorunu dile getirdiler. Hizmetlerimize destek veren başta Kaymakamımıza ve değerli müdürlerimize teşekkür ediyorum.

Bir diğer değinmek istediğim konu da maalesef ilçemizde bir anda köpek sayıları yükseliyor. Bunun nedeni de dışardan ilçemize getirilerek bırakılmaktadır. Bizler belediye olarak sokak hayvanlarımıza elimizden geldiği kadar yiyecek vererek destek sağlıyoruz“ şeklinde konuştu.

Ödemiş İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kipici Covid-19 ile ilgili olarak yoğun bir şekilde çalışma yaptıklarını belirterek, pandemi kuralları çerçevesinde maske, sosyal mesafe gibi bazı kurallara uyulmasının önemli olduğunu bir kez daha ifade etti.

Ovakent Mahalle Muhtarı Hüseyin Buldan daha önceden de girişim yaptığı Ödemiş – Ovakent karayolunda sıkça kazaların yaşandığına bir kez daha dikkat çekti ve bu konuda bir an önce bu yolun genişletilmesi yönünde adım atılmasını istedi.

Bayırlı Mahalle Muhtarı Yaşar Uzun mahallelerinde dere ıslah çalışması konusunda mahalle sakinlerinin mağduriyetini gündeme getirdi. Muhtar Uzun “Dere ıslahı konusunda daha önceden bazı müteahhit firmalar gelmişti. Daha sonra dere ıslahı yapılması konusunda maliyetin fazla olacağını ve bu bakımdan bir daha müteahhit firma tekrar gelmeyince dere ıslah çalışması sekteye uğradı. Bu konuda özellikle kış aylarında büyük sıkıntı çekiyoruz” dedi.

Yapılan toplantıya Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü ve ilçedeki mahalle muhtarları, kamu kurum daire amirleri katıldılar.

Toplantının sonunda Kaymakam Aksoy her ay yapılan toplantıya katılan muhtar ve kamu kurum müdürlerine katılımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.

Samime Sarayköy

Bakmadan Geçme