Ödemişspor hayat buldu

Süper Amatör Lig Güney Grubu’nda 13çhaftanın en mühim maçı olan Küçük Menderes derbisinde gülen taraf Ödemişspor...

Süper Amatör Lig Güney Grubu’nda 13çhaftanın en mühim maçı olan Küçük Menderes derbisinde gülen taraf Ödemişspor oldu. Kırmızı lacivertliler, sahasında konuk ettiği Bayındırspor’u ilk yarısını yenik kapattığı müsabakada 2-1 ile geçerek kötü gidişe dur dedi.

Karşılaşmaya ev sahibi Ödemişspor; Yaşar – Mert Akkül, Umur, Semih, Furkan – Halil, Murat, Cihat – Sever, Haktan, Akın ilk 11’i ile çıkarken konuk ekip Bayındırspor ise  Hasanalp – Mehmet, Murat Efe, Osman Can, Tuğbey – Yüksel, Yasin, Ogün – Tefik, Hasan, Göksel kadrosu ile sahadaydı.

İlk yarıda Bayındır güldü

Mücadelenin henüz 8. dakikasında sağdan Tefik’in verdiği pasla buluşan Hasan’ın sol çaprazdan uzak köşeye gönderdiği top filelerle buluştu ve konuk ekip Bayındırspor, bu golle öne geçti: 0-1. 22’de Halil’in kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı frikikte köşeye giden topu kaleci Hasanalp, uzanarak kornere çelmeyi başardı.  23’te Cihat, rakip kaleyi uzaktan yokladı ancak top üstten auta gitti. 37’de gelişen Bayındırspor atağında ceza yayının hemen dışından yapılan vuruştan sonuç gelmedi. 45’te Bayındırlı Hasan, bomboş durumda kaleci Yaşar ile karşı karşıya kaldı. Ödemişspor kalecisi Yaşar, müthiş bir kurtarışla köşeye giden topa gol izni vermedi. Müsabakanın ilk yarısı, konuk ekip Bayındırspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile bitti.

Tecrübe devreye girdi

48’de Bayındırspor’un kazandığı köşe vuruşunda savunmadan ileri çıkan Tuğbey’în kafa vuruşunda top üstten auta gitti. 58’de yine Yaşar ile karşı karşıya kalan Hasan, zoru başararak topu yandan dışarı gönderdi. 63’te oyuna sonradan dahil olan Zafer’in sağdan içeri kestiği topa kale ağzında Akın dokundu ve skora dengeyi getirdi: 1-1. Ödemişspor’un 66’da Haktan ve 67’de Zafer ile kaleye gönderdiği toplar, üstten dışarı çıkınca ataklardan sonuç gelmedi. 73’te ev sahibi ekibin savunmasının arkasına atılan ara pasta Yaşar, rakibinden önce davranarak mutlak bir tehlikeyi önledi.

Golden sonra olaylar

88’de Bayındırsporlu iki futbolcu yerdeyken maçın hakemi Numan Güneş, oyunu devam ettirdi. Sağdan gelen Haktan, sol tarafta boş durumda bekleyen Akın’ı gördü. Tecrübeli futbolcu da topu kalecinin uzanamayacağı köşeye bıraktı: 2-1. Golün ardından Bayındırsporlular, hakeme itiraz etti ve gerginlik yaşandı. Olayların ardından Bayındırspor’un yardımcı antrenörü Nail Gökova ile yedek kulübesindeki Ogün Bulut kırmızı kart gördüler. 90+2’de konuk ekibin kullandığı köşe vuruşunda Yaşar boşa çıktı. Kaleye gönderilen topu Semih çizgiden çıkardı. Pozisyondan sonra oyunun durduğu anda hakeme ısrarlı bir şekilde itiraz eden Göksel Yaman da oyun dışı kaldı.

Lider geldi, dördüncü gitti

Bu sonucun ardından daha önceki iki maçını kaybeden Ödemişspor, galibiyet özlemine son vermiş oldu. Puanını 18’e çıkaran Efe, yeniden altıncı sıraya yükseldi. Haftaya lider giren Bayındırspor ise rakiplerinin de kazanmasıyla kendini bir anda dördüncü sırada yani play off potasının dışında buldu.

Yenli lider Halilbeyli

Geçtiğimiz hafta zirveyi averajla Bayındırspor’a kaptıran Kemalpaşa temsilcisi Halilbeylispor, bu hafta emaneti geri aldı. Ligin flaş takımı, deplasmanda Özçamdibispor’u 4-2 ile geçmeyi başardı. Son haftaların formda ekibi Alaçatıspor ise sahasında Şirinyerspor’u 4-0 yenerek dörtte dört yaptı ve ikinciliğe yükseldi. Narlıdere Belediyespor deplasmanınından 4-1’lik zaferle dönen Çeşme Belediyespor da averajla üçüncü sıraya çıktı.

Balçova’dan müthiş geri dönüş

Deplasmanda 2-0 geriye düşüp on kişi kalmasına rağmen Balçova Belediye Termalspor, Güzelbahçe Belediyespor’u 4-2 mağlup etti ve play off yarışındaki iddiasını sürdürdü. Gruptaki diğer iki Küçük Menderes takımını karşı karşıya getiren Torbalı Çaybaşıspor-Selçuk Çamlıkspor müsabakasını ise ev sahibi ekip 5-0 kazandı.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme