• Haberler
  • Ödemiş'in milli gururu oldu

Ödemiş'in milli gururu oldu

Ödemiş Devlet Hastanesi üroloji uzmanlarından Dr. Nuri Zeyrek, 10 yıldır yaptığı dağcılık sporunun meyvesini Türkiye Dağcılık...

Ödemiş Devlet Hastanesi üroloji uzmanlarından Dr. Nuri Zeyrek, 10 yıldır yaptığı dağcılık sporunun meyvesini Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından yüksek irtifa faaliyetleri için yapılan seçme tırmanışlarında başarı göstererek aldı. Zeyrek, sekiz kişilik milli takıma alındı.

Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık üyesi olan Nuri Zeyrek, daha önce Türkiye’nin yüksek dağlarından Ağrı, Süphan, Kaçkar, Erciyes, Medetsiz, Hasan Dağı ve Aladağlar’da birçok zirveye defalarca tırmanırken Bozdağlar ve Ege’nin birçok dağına, yurtdışında İran’da Demavent (5671 m) ve Savalan (4820 m) zirvelerine başarılı tırmanışlarda bulunmuştu. Zeyrek, milli olma unvanını kazandıktan sonra 13 Temmuz’da Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye sekiz kişilik ekiple birlikte uçacak. Buradan Jirgital şehrine geçecek milli ekip, helikopterle iki dağın ortak ana kampına ulaşacak.

Bozdağlar’ın zirvesine tek başına ve arkadaşlarıyla birlikte sayısız kere tırmanan Nuri Zeyrek, geçtiğimiz kış dağın zirvesine 2.5 saat içerisinde tek başına ulaşmıştı. Burada Eskimoların kullandığı ve iglo adı verilen kar evi yapıp geceyi orada geçiren Zeyrek, “Milli ekipte yer almak ve Ödemiş’in sesini duyurmak, benim için mutlulukların en büyüğüdür. Sağlığı müsait olan herkese dağcılığı  öneriyorum” ifadelerini kulandı.

Haber: Yüksel Balcı

 

Bakmadan Geçme