• Haberler
  • Gündem
  • Ödemiş'te Sosyal Belediyecilik Dar Gelirliye Nefes Oldu

Ödemiş'te Sosyal Belediyecilik Dar Gelirliye Nefes Oldu

Kent Lokantası açıldı

Ödemiş Kent Lokantası’nın açılış töreni, 16 Ağustos saat 11.00’de gerçekleştirildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ve Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, açılışta bando takımı tarafından karşılandı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kent Lokantası projesi, sosyal belediyecilik anlayışının bir ürünü olarak hayata geçirildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan : “Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım, ilçe belediye başkanlarım, sayın meclis üyeleri, sayın muhtarlarım, değerli kooperatif üyeleri, değerli basın mensupları, çalışma arkadaşlarım ve sevgili Ödemişliler, hoş geldiniz.”

Turan, konuşmasında ekonomik kriz ve enflasyonun arttığı bu günlerde, Ödemiş Belediyesi olarak halkçı projelerden ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve katılımcı belediye başkanlarına teşekkür eden Turan, “Sosyal devlet kavramının zayıflamasıyla birlikte belediyeler, yol, su, çevre ve altyapı faaliyetlerinin yanı sıra sosyal yardım ve sosyal hizmet faaliyetleriyle oluşan boşluğu doldurmaya çalışıyor. Sosyal belediyecilik, küreselleşmenin getirdiği birçok sorunun ardından çözüm arayışına yerel düzeyde katkı sağlıyor. Köklü bir tarihe sahip olan ilçemizde, uygun fiyatlı kent lokantasını açıyoruz,” 

Lokantanın amacının esnafa rakip olmak değil, dar gelirli vatandaşlara yardımcı olmak olduğunu belirten Turan, öğrencilere uygun fiyatlı yemek sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Günde 350-400 kişiye yemek verileceğini ve menünün doyurucu bir ana yemek, pilav veya makarna, salata, meyve veya tatlı gibi alternatiflerle destekleneceğini ifade etti. Turan, “Bu kentin bir kuruşunu heba etmeyeceğiz. Halktan yana projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz,” dedi.

Ekonomik krizle mücadele eden, ayda 12.500 lira maaş alan emeklilere bir öğün dahi olsa uygun fiyatlı yemek vermenin hedeflendiğini belirten Turan, “Sosyal halkçı Kent Lokantamız hepimize hayırlı uğurlu olsun. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum,” diyerek konuşmasını bitirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuşmasında lokantacıların endişe etmemesi gerektiğini belirterek, “Bu projeyi halka yardım olarak düşünebiliriz. Menüler uygun fiyatlı olacak. İnsanlarımızın bu ekonomik sıkıntılı günlerde uygun fiyatlı yemek yemesi gerekiyor. Bu, sosyal belediyecilik kavramının bir gereğidir. İstanbul Büyükşehir Başkanımız bu kavramı başlattı ve biz de devam ediyoruz,” dedi.

Tugay, ayrıca her altı ayda bir bir araya gelerek daha iyi nasıl hizmet edilebileceğini değerlendireceklerini ve sosyal belediyecilik kavramını daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti. “Bu dönem bize olan inancınızı kaybetmeyin. İzmir’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimin hangi konuda eksiği varsa tamamlamaya çalışacağız. Birbirimizi tamamlamaya devam edeceğiz,” diyerek sözlerini sürdürdü.

Son olarak, “Bu güzel ilçenin, Ödemiş’in kaderini değiştireceğimiz ve insanların yüzünü güldüreceğimiz çalışmalar yapacağız. Mustafa Turan Başkanımızı kutluyorum ve Ödemiş halkına da teşekkür ederim,” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yoğun Katılım ve Kurdela Kesimi:

Açılış, Cemil Tugay, Mustafa Turan, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ve Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun’un birlikte kurdele kesimiyle sona erdi. Törenin ardından başkanlar, Kent Lokantası’nda yemek yiyerek projeyi yerinde incelediler.

Bakmadan Geçme