• Haberler
  • Eğitim
  • Ödemiş'te Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Finali Tamamlandı: 76 Öğrenci Yarıştı

Ödemiş'te Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Finali Tamamlandı: 76 Öğrenci Yarıştı

Ödemiş'te düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Finali, 80. Yıl Efe İlkokulu'nda gerçekleştirilen turnuvalarla sona erdi. İlçedeki okullardan yoğun katılımın olduğu etkinlikte, öğrenciler kıyasıya mücadele ederek zekalarını sergilediler. Turnuvalarda dereceye giren öğrenciler, Ödemiş'i İzmir'de yapılacak olan finallerde temsil etmeye hak kazandı.

 

13 İlkokul, 10 Ortaokul ve 6 Liseden Katılım

Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Finali’ne, 13 ilkokuldan 36 öğrenci, 10 ortaokuldan 29 öğrenci ve 6 liseden 11 öğrenci olmak üzere toplamda 76 öğrenci katıldı. Okullarından seçilen bu yetenekli öğrenciler, dikkat ve strateji gerektiren oyunlarda rakipleriyle mücadele ederek yeteneklerini sergiledi.

Turnuvada öğrenciler; mangala, satranç, reversi, koridor, Q-bitz gibi oyunlarla yarışarak hem eğlendiler hem de zekalarını geliştirme fırsatı buldular. Yoğun bir hazırlık süreci sonrasında turnuvaya katılan öğrenciler, takım arkadaşları ve öğretmenlerinin desteğiyle heyecan dolu bir gün geçirdi.

Dereceye Girenler İzmir Finallerine Gidecek

Turnuvalarda başarılı olan öğrenciler, ilçeyi İzmir’de yapılacak olan finallerde temsil edecek. Öğrencilerin yoğun bir hazırlık sürecinin ardından elde ettikleri bu başarı, hem aileleri hem de okulları tarafından gururla karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, başarılı öğrencileri tebrik ederek İzmir finalleri için başarı dileklerini iletti.
 

Bakmadan Geçme