Ödemiş'te 40. Kez  Milli Fuar düzenlendi

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kapsamında 40. Milli Fuar düzenlendi.

Ödemiş Belediyesi tarafından açılan fuarda konuşan kaymakam Fatih Aksoy, ilçenin tarım, hayvancılık ve turizm alanında zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek Ödemiş'in ilçe ekonomisine yaptığı katkının çok büyük olduğunu söyledi.Aksoy, "Ödemiş önümüzdeki yıllarda çalışkan ve üretken insanlarının katkılarıyla daha iyi yerlere gelecektir. İnsanımız tüm faaliyetlerini doğa ile barışık yaptığı, suyun ve toprağın kullanımında gerekli hassasiyeti gösterdiği zaman Küçük Menderes ovası ve yaylalarımız bizlere uzun yıllar bereketini sunmaya devam edecektir." dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan “40. MİLLİ FUAR AÇILIŞ TÖRENİ 
Ödemiş Milli Fuarı, bölgemize ekonomik hareketlilik getirmek ve canlandırmak amacıyla 40 yıl öncesinde başlatılmış, günümüze kadar gelmiştir.
Tarımsal ve hayvancılık alanındaki zenginliklerimiz başta olmak üzere birçok organizasyonlara ev sahipliği yapan fuarımız, yıllar geçtikçe teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, stratejik bir hedefe ulaşacaktır.
Öncelikle, fuara katkı sağlayan ve günümüze kadar sürdürülmesine emek veren yöre insanımızı, tüm kurum ve kuruluşları, katılımcı firmaları, sivil toplum örgütlerini yürekten kutluyorum.

Alın terini akıl teri ile buluşturan, yeni teknoloji fırsatların sunulduğu organizasyonlar gerçekleştirmek en büyük hedeflerimizden biri. Bu bağlamda bölgemizin üretiminde söz sahibi olduğumuz ürünlerini ön plana çıkarmak, Pazar oluşturmasını sağlamak istiyoruz.

Tarım ve hayvancılığın şehri Ödemiş’te toprağı tüm zorluklara rağmen fedakarca ilmek ilmek işleyen üreticimize temel altyapı hizmetlerinden itibaren destek vermeyi, verimli topraklarımızı ve su kaynaklarımızı korumayı ve ürettiklerimizin pazarlara ulaşımını kolaylaştırmayı bir görev biliyoruz.

Tarım ve hayvancılıkta ürettiklerimizi, değerini koruyarak pazarlara ulaştıramadığımız sürece güçlü ekonomiden bahsedemeyiz. Ekonominin temel prensibinden uzaklaştığımız zamanlarda üreticimizin çektiği acıyı aslında tüm Ödemiş çekiyor. Üretici kazanamayınca Ödemiş kazanamıyor.

Ödemiş ekonomisinin can damarı olan tarım ve hayvancılığın markalaşması, üretilenlerin katma değerli ürünler haline gelmesi için Ödemiş Belediyesi olarak atılacak her olumlu adıma destek vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Tarım ve hayvancılığın yanında turizmin de ilçe ekonomisine yeni bir sektör olarak kazandırılması noktasında İzmir Büyükşehir Belediyemiz, odalarımız ve iş dünyamızla birlikte atacağımız adımlar da Ödemiş ekonomisinin geleceği için çarpan etkisi oluşturacaktır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok konuda destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Cemil Tugay, Ödemiş için markalaşmış, kentin gelişimi ve sosyalleşmek adına bir geleneği olan fuarımıza da büyük katkılar vermiştir. Bugüne dek şehrimizde çözüm bekleyen yolların onarımı konusunda kilit parke taş ve asfalt bakımından bizlere büyük destekler sağlayan Başkanımız Cemil Tugay’ın destekleriyle Ödemişli gençlerimizin bizden talep ettiği Manuş Baba konserimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Başkanımız Cemil Tugay’a bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum.
Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir, birlikte çalışmak ise başarıdır. Ödemiş ve İzmir’in diğer ilçeleri olarak, biz dayanışma içinde birlikte çalışarak başarıya ulaşmanın gayreti içindeyiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Kuvayı Milliye’nin temellerini atan güzel Ödemişimizin kurtuluşunun 102. Yıldönümünde, böyle güzel günlerde bir arada olmayı borçlu olduğumuz başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dava ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Eğlenceli, bol kazançlı ve bereketli bir fuar olmasını diliyorum”.dedi Konuşmaların ardından 124 firmanın katılıldığı Milli Fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri, açılan stantları gezdi. Açılışın ardından Kültürpark içinde Manuş Baba, konser verdi.
 

Bakmadan Geçme