Ödemiş Ortaokulunda bir ilk yaşandı

Ödemiş'in köklü eğitim kurumlarından Ödemiş Ortaokuluna, ortaklaşa verilen destekle tırmanış duvarı kazandırıldı. Kazım Talha Özdemir, Beydağ...

Ödemiş’in köklü eğitim kurumlarından Ödemiş Ortaokuluna, ortaklaşa verilen destekle tırmanış duvarı kazandırıldı.

Kazım Talha Özdemir, Beydağ Eti Bakır İşletmelerinin Halıköy Şube Müdürü Sinan Dinler, Orhan Coşkun, Salim Taşbaş, Figen Ceylan ve Nuri Zeyrek bir araya gelerek okula tırmanış duvarının yapılmasında katkı sağladılar.

Dünyada çok yaygın olan Türkiye’de spor tırmanışın okul sporlarına girmesiyle ve Tokyo 2020 de olimpik bir spor dalı olarak yer almasından sonra spor tırmanış Türkiye’de de son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Hali hazırda Dağcılık Federasyonu tarafından müsabakaları farklı illerde yapılmaktadır. Aynı zamanda okul sporları kapsamında Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde okullar arası yarışmaları yapılmaktadır.

Okulun bazı Aile Birliği Üyeleri okullarına Tırmanış duvarı yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek; “ Bizler, çocuklarımızın dünyada çok yaygın olan bu spordan istifade etmeleri ve ulusal yarışmalarda boy göstermeleri için kollarımızı sıvadık. Ödemiş ortaokulu idaresine tırmanış duvarı projemden bahsettiğimde beni heyecanla karşılayıp bütün imkanlarını seferber ettiler. Karşı karşıya kaldığımız maddi problemlerde dağcı dostlarımız her zaman yanımızda olup ihtiyacımız olan malzemeleri bize ivedilikle ilettiler. Kendisi de dağcı olan Sinan Dinler ana sponsorluğumuzu üstlenerek duvarın vücut bulmasını sağlayan en önemli destekçimiz oldu. Maddi engelleri aşıp kolları sıvadığımızda Endüstri Meslek Lisesi Metal bölümü öğretmeni Salim Taşbaş metal işçiliğini üstlenip kilit bir sorumluluğu alarak büyük yükten kurtardı. Mesai sonrası gece 2’ye kadar çalışıp büyük fedakarlık gösterip emek verdi. Bunun yanında ilçemizin önde gelen dağcılarından Nuri Zeyrek mesai çıkışından gece yarılarına kadar elini taşın altından hiç çekmedi. Ahşap işçiliğinde ilçemizin genç dağcılarından Üniversite öğrencisi Ahmet Can Çetin tatilini duvar için feda etti. Birlikte sabahtan gece yarılarına kadar çalıştık. Duvar projemizin daha düşünce aşamasında yanımızda olup destekleyen ilçemiz dağcılarından Orhan Coşkun tutamaklarımızı alarak bize büyük katkı sağladı. Aynı zamanda Figen Ceylan minderlerin kaplanmasında bizim yanımızda olup bu yükü bizden kurtardı.

Bütün emeği geçenlere desteklerini esirgemeyenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonraki amacımız Ödemiş ortaokulu öğrencilerini okul sporlarında spor tırmanış yarışmasında ve Federasyonun ulusal yarışmalarında boy gösterip ödüllerle geri dönmeleridir. Aynı zamanda spor kültürü aşılayıp hayatlarında yeni bir pencere açabilmektir.” dediler.

Özcan ÇETİN

Bakmadan Geçme