• Haberler
  • Gündem
  • Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası'nda Yeni Başkan Ali Bozkan

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası'nda Yeni Başkan Ali Bozkan

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası'nın Genel Kurul Kongresi Ödemiş Sanayi Sitesi Sosyal Tesisler Düğün Salonu'nda...

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın Genel Kurul Kongresi Ödemiş Sanayi Sitesi Sosyal Tesisler Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mevcut Başkan Erol Nokta’nın 4 dönem sonra görev almayacağını belirtmesi üzerine başkanlık görevinden ayrılırken, odanın başkanlığına Ali Bozkan, Mehmet Durmaz ve Erdem Derya aday oldu.

Genel Kurul Kongresinde ilk olarak divan heyetine divan başkanlığına İbrahim Bayram, katip üyeliğine Nihat Kahya, Melih Şenoğlu, Halit Özmen olarak görev alırken, yapılan kongreye Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve çeşitli meslek odalarının başkanları ve Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın çeşitli meslek gruplarından üyeler katıldılar.

Odanın faaliyet raporunu Tayfun Bengi okudu. Bengi, Odanın faaliyet çalışmalarını aktarırken konuşmasında “Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz 2018-2019-2020-2021 yıllarına ait Olağan Genel Kurulumuza teşriflerinizden dolayı hepinize yönetim ve denetim kurullarımız adına teşekkür ederiz. 14 Ocak 2018 tarihinde yapmış olduğumuz genel kurulda yönetim kurulumuza vermiş olduğunuz görevi dört yıl boyunca yerine getirmek için azami gayret sarf ettik. Bu doğrultuda oda yönetim kurulu olarak yapmış olduğumuz faaliyetler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır. Odamıza kayıtlı imalatçı üyelerimizle birlikte 25 Şubat 2018 tarihinde Gaziemir fuar merkezinde düzenlenen “Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri” fuarına gezi düzenlenmiştir. Bisiklet ve motosiklet tamircisi meslek grubunda kayıtlı üyelerimiz için fiyat tarifesi yaptırılmış ve esnaflarımıza ücretsiz olarak dağıtılması sağlanmıştır. Odamızın geleneksel hale getirdiği iftar yemeklerine bir yenisi daha eklenmiş ve 31 Mayıs 2018 tarihinde üyelerimize iftar yemeği verilmiştir. Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışına gönderilecek öğrencilerimizin eğitiminde kullanılmak üzere odamız bütçe imkânlarına göre maddi destek sağlanmıştır. Odamızın girişimleri neticesinde odamıza kayıtlı elektrik tesisatçısı üyelerimizin her yıl ocak ayında yenilenmesi gereken “Elektrik Fen Adamı Serbest Çalışma Belgeleri” 2019 yılından itibaren odamız tarafından verilmeye başlanmış ve böylelikle İzmir’e gitmelerine gerek kalmamış, zaman ve nakit kaybı yaşamalarının önüne geçilmiştir. Odamızın bir sivil toplum örgütü olduğu gerçeğinden hareketle, 3 Ekim 2019 tarihinde Ege Orman Vakfı tarafından başlatılan Hedef Bir Milyon Fidan kampanyasına destek olunmuştur. Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgınının meydana getirdiği ekonomik kriz sebebiyle oda üyelerimiz arasından tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi üyelerimize gıda kolisi hazırlanarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bu yardım kampanyasının düzenlenmesi konusunda odalarımızdan desteğini esirgemeyen İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bu vesileyle şükranlarımızı sunarız. Covid-19 salgınında zarar gören işyerleri için devletimiz tarafından açıklanan hibe desteği ve işyeri kira desteklerinden üyelerimizin faydalanması sağlanmıştır. 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen depremde yaralanan depremzede vatandaşlarımıza kan ihtiyacını karşılamak için oda üyelerimizle birlikte Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kan vermeye gidilmiştir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle odamıza kayıt bulunan kadın üyelerimize ipek fular dağıtılmıştır. Vergi. Sosyal Güvenlik Primi ve Kamuya olan diğer borçları yapılandırılması için çıkarlan 7143, 7256 ve 7326 Savih Kanunlardan üye esnaflarımızın yararlanabilmeleri için SMS yoluyla gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve bu yasalardan üyelerimizin avami oranda faydalanması sağlanmıştır“ dedi.

Ödemiş’te 3 adaylı güzel bir yarışın gerçekleştiğine dikkat çeken ve kongrede konuşan İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise şu ifadeleri kullandı, “Burada öncelikle 20 yılı aşkın birlikte yol arkadaşlığı yaptığımız Erol başkanımıza bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum ve burada aday olacak 3 arkadaşımıza da bu kongrede başarılar diliyorum.

Bizim kongrelerimiz dört yılda bir olur ben her kongre girmeye çalışıyorum. Bir günde 5-6 kongre oluyor değişik ilçelerde ama er geç yetişmeye girmeye çalışıyorum ve gidiyorum çünkü oradaki esnaf teşkilatının içindeki durumu, sorunu oradaki sıkıntıyı tespit etmeye çalışıyorum. Bu dört yılda bir yapmış olduğumuz kongreler bizim hesap verme günümüzdür. Geçen dört yıl içinde ne yaptı? Gelecek dört yıl içersin de neler yapacak, bunu hangi bütçeyle yapacağını sizinle paylaşıyor ve sizlerin desteğini alıyor. Bizim bu kongrelerimiz kardeşlik havasında, dostluk ve birlik beraberlik havasında geçer. Bütün Türkiye İzmir’e bakıyor nedeni ise İzmir’deki esnaf kongreleri çok güzel olur. Demokratik olur insana saygı ve sevgi esastır, sorunları ilgili makamlara bildirmek esastır. O nedenle biz bu kongreleri bu düzen içerisinde yapmak için azami çaba sarf ediyoruz. İzmir’e bağlı 128 meslek odamız var. Bu 128 meslek odamızın kongrelerinden elde ettiğimiz sorunları bir kitapçık halinde Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Ticaret Bakanlığı’na, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bütün ilgili bakanlıklarımıza Valimize, Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize ilgili olduğumuz kurumların hepsine İzmir’deki esnaflarımızda şu sorunlar var, yaptıklarınız için teşekkür ederiz, şu eksiklikler için de bizlere destek verin diye onlara ileteceğiz. Hiç aklınızda olmayan dünyada yüz yılda bir görülen gözümüzle görmediğimiz Pandemi diye bir olayla karşılaştık. İki yıla yakındır devam etti, hala daha varyantları görülmeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılar yaşandı. Ülkemizde en çok etkilenen küçük esnaf ve sanatkârlar oldu.

Esnaf teşkilatının en önemli özelliği ‘Ahde Vefa’ biz Ahde Vefa’yı hiç unutmayız. Bize destek olanları bize katkı koyanları hep başımızın üstünde taç yapmışızdır çünkü ahilikten aldığımız terbiye ile esnaflığımızla, sanatkârlığımızla bu Ahde Vefa örneğini her zaman göstermişizdir. Bizim için Devlet, Millet esastır, milletin her zaman bütün sorunlarında en önde olan esnaf ve sanatkârlardır. Bulunduğu bölgenin ışığıdır.

Bir insan ilk kalkıp sokağa çıktığında ilk fırıncıyla karşılaşır oradan bir ekmek alır daha sonra bir kahveye gider çay kahve içer oradan bir dolmuşa biner işine gider, öğleyin acıkır bir lokantaya gider, berbere gider, terziye gider akşam evine gelinceye kadar karşılaştığı her insan esnaf ve sanatkârdır. Esnaf ve sanatkârlar yoksa hayat olmaz. O nedenle esnaf ve sanatkârlar toplumun can damarıdır. Onun için her kurum esnaf teşkilatına katkı koyması gerekir. Eğer bu esnaf teşkilatına katkı oyarsak ülkemiz güzelleşir, zenginleşir, büyür, mutluluk büyür hepimiz katkı allarız, pay alırız” dedi.

“Hepinizi ilgilendiren sorun ve problemleri biliyorum”

Kongrede aday olarak yola çıkan Ali Bozkan yaptığı konuşmasında “Bilindiği üzere 1977 yılından bu yana aranızda bulunan bir kardeşiniz bir abiniz olarak hepimizi ilgilendiren sorun ve problemlerinizi biliyorum. Ekibimle birlikte bu sorun ve problemleri ivedilikle çözmek için çıktığımız bu yolda kangren haline gelmiş olan sorun ve problemleri çözmek için bize destek vermenizi istiyoruz ve bizi tercih etmekle doğru karar verdiğinizi yapacağımız hizmetlerle göstermek istiyoruz” dedi.

Bozkan “Öncelikle Yapacağımız Hizmetler…”

1- Sanayi esnafımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak çalışmalar yapmak, 2- Ekibimle birlikte oda üyelerimizle bütünleşip faydalı olan hizmetler yapmak 3- Sanayi esnafımızın beklentisi olan Banka ATM’leri PTT şubesi Sağlık Ocağı ve Ambulans Bekleme Noktasının oluşturulmasını sağlatmak. 4- Sanayimizde uzun süreli kalabilecek olan araç ve gereçlerin kalabileceği güvenli bir Araç Otoparkı temin etmek 5- Sanayi dışındaki üyelerimizin sorun ve problemlerine yönelik çalışmalar yapıp var olan sorunları hızlı bir şekilde çözmek. 6 -Üyelerimizin yaptıkları işlere yönelik odamız bünyesinde web sitesi oluşturup daha güzel ve daha çok işler yapmalarını sağlatmak 7- Tüm üyelerimizin mutlu gününde yanında olacağımız gibi üzüntülü zamanlarda da yanlarında olup iletişimle ilgili her türlü ihtiyaçlarını 1. ve 2. derece yakınlarına bakmaksızın mesaj gönderilmesini sağlatmak.

her zaman sorunlarınızın takipçisi olacağız. Her zaman sizlerin hizmetinde olacağız. Her zaman sözümüzün arkasında olacağız. Seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum saygı ve sevgilerimle hepinizi Allaha emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Adaylardan Mehmet Durmaz ise, “Madeni işler ve Demirciler Odası gibi esnaf yapılarında değişim yeni bir heyecan ve kapsamlı projeleri getirir. Şimdi değişim zamanı değişim sizden hizmet bizden diyerek göreve talip oldum. Amacımız güç birliği gönül birliği ve el birliği ile odamızı daha da ileriye taşımak adına seçimleri bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Ben de güçlü yönetimiyle bu bayrağı teslim almaya odamızın daha güçlü ve verimli olmasını sağlamaya hazırım. Odamız 1966 yılında kurulmuş kentimizin güçlü odalarından biridir. Bu vesileyle odamızda bugüne kadar hizmet veren tüm oda başkanlarına, yönetim ve denetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Öncelikle hedefimiz 7/24 ulaşılabilir olmak ve ortak akılla yönetim diyoruz. Her meslek grubunun kendi içinde seçeceğimiz bir temsilci belirleyerek alınacak kararlarda odamızda söz sahibi olmalarını sağlamak ve her ayrıntıyı üyelerimizle paylaşacağımız bir yönetim sistemi oluşturarak hizmet kalitemizi yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

Adaylardan Erdem Derya, “Ödemiş çarşıda 500 üye ve sanayide 500 üyesinin bulunduğu köy ve beldelerimizde 166 üyenin bulunduğu odamızın kongresinde sizlere yapacaklarımı aktarmak istiyorum. Seçildiğimde oda başkanlığı tek işim olacak, beni her zaman odada bulacaksınız. Sanayimizin güvenliği önemli konularımızdan bir tanesi, çırak ve kalfa eksikliği, KOSKEB gibi birçok sorunlarımız var biz bunları yetkili kurumlarla görüşerek gerekirse kapılarını aşındırarak çözeceğiz. Ödemiş’in giriş ve çıkışlarında kendi oda üyelerimizin reklamlarının olduğu panolar yerleştireceğiz Oda başkanlığına seçildiğimizde dört yılda bir faaliyet raporu değil, altı ayda bir faaliyet raporu sunacağız“ dedi.

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nda 20 yıldan beri başkanlık görevini bu dönemde bırakan Başkan Erol Nokta veda konuşması yaptı. Başkan Nokta, “Öncelikle ülkemizin ve dünyamızın karşılaştığı salgın felaketinde hastalarımıza şifa vefat edenlere rahmet diliyorum. Savaşların sona ermesini barış dolu günlerle önümüzdeki yılların, ulusumuza esnafımıza sağlık mutluluk ve bol kazanç diliyorum. Seçimimizin bize yakışır şekilde geçmesini diliyorum. Ailemin isteği üzerine aday olmadığımı açıklamıştım. Artık bayrağı teslim etme zamanı diyorum. Güven ve desteğinizle 20 yıl önce birlikte çıktığımız bu yolda o günden bu güne yaptığımız hizmet ve uyguladığımız projelerimizin bazılarının üzerinden geçmek istiyorum. Diğer kurum ve kuruluşlardan talep edilen ancak herhangi bir nedenle yapılmayan hizmetler de oldu. Yeni seçilecek arkadaşların bunların da arasında durarak takipçisi olacağına inanıyorum. Bu arada hep birlikte hizmetlerimizi yerine getirirken bu süreçte bizlere destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının değerli yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Odamızın ilk tanıtım logosunu oluşturarak kurumsal kimliğimizi tamamladık. Hizmetlerde verimlilik ve üyelerimizin memnuniyetini sağlamak amacıyla ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemini oluşturarak bölgemizde ilk sertifikayı alan oda olduk. Kısa mesaj uygulaması ile tüm üyelerimizle iletişim sağlanarak, bilgilendirme çalışmalarını başlattık.

Bu arada ücretsiz danışman avukat ve eğitim danışmanı hizmeti verdik. Genel kurul toplantılara katılımın arttırılması için çalışmalar yaptık. Belediyenin temizlik ihalesini kazanarak, odamıza traktör temin edip Sanayi Sitemizin temizliğini yaptık, aynı zamanda odamıza gelir de sağladık. Ödemiş 3 Eylül Milli Fuarı ile İzmir Enternasyonal Fuarı’nda imalatçı üyelerimizin ürünlerinin tanıtımı için stant açtık. İstanbul, Konya, Aydın illerinde ve yurt dışı Dubai’de düzenlenen Fuar teknik gezi programı uyguladık.  Sanayi sitesi bünyesinde halka açık oto pazarı oluşturduk. Soma’dan direk aracısız üyelerimize düşük fiyatla kömür temin edilerek dağıtımını sağladık. AS Batı Göz Hastanesi, verem savaş dispanserliği ve İzmir Özel diş polikliniği ile görüşmeler yapılarak sanayi sitemizde ücretsiz sağlık taramaları gerçekleştirdik. Üyelerimize daha fazla dayanışma ve birlik duygusunu aşılamak için iftar yemekleri verdik. Emlak sertifikası kursları düzenleyerek 38 emlak komisyoncusuna sertifikalarını dağıttık. Üye tanıtım kartı uygulaması ile anlaşmalı kurumlar projemizi başlattık. Ambulans, hasta muayenesi, röntgen çekimi, göz taraması muayenesi, akaryakıt ve et ürünlerinde indirim anlaşmaları yaptık. Üyelerimize yönelik ücretsiz Harmandalı halk oyunu kursları düzenledik. Üyelerimizin çocukları için yemekli-eğlenceli Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirdik. Çırak ve kalfalarımıza ücretsiz süt ve gevrekli kahvaltı verdik. Bütçe imkanları çerçevesinde 3 yıl süre ile üyelerimizin üniversitede okuyan öğrencilerine burs verdik. 2002 yılında huzurunuza hangi heyecan ve istek ve duygularla gelmişsem, bugün de aynı heyecanla başım dik gönlüm rahat sizlere veda ediyorum. Aday olan arkadaşlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın seçim sonuçlarına göre adaylardan Ali Bozkan aldığı 333 oy ile odanın yeni başkanı olurken; adaylardan Mehmet Durmaz 250 oy, Erdem Derya 245 oy aldılar.

Samime Sarayköy

Bakmadan Geçme