• Haberler
  • Ödemiş Kent Konseyi’nden “Kadına şiddete hayır!” çağrısı

Ödemiş Kent Konseyi’nden “Kadına şiddete hayır!” çağrısı

Ödemiş Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı....

Ödemiş Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. “Kadına yönelik şiddete hayır!” başlığı ile gerçekleştirilen açıklamada önce kadına yönelik şiddetin tanımı yapılarak Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’ne değinildi.

Açıklamada, “Türkiye’de her yıl yüzlerce kadın, erkekler tarafından öldürülüyor. 2020 yılının ilk 10 ayında erkek şiddetiyle hayatını kaybeden kadınların sayısı 335. Halen birçok kadın ve kız çocuğu; fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalıyor. OECD verilerine göre Türkiye’de hayatları boyunca en az bir defa fiziksel veya duygusal şiddet gören kadınların oranı %38.

Türkiye’nin kanayan yarası olan kadına şiddet gerçeğiyle mücadele toplumsal bilincin artırılması ve caydırıcı hukuki önlemlerin alınmasıyla mümkün olacaktır. Kadına yönelik şiddet, insanlık suçudur. Hep birlikte ‘Dur!’ diyelim” ifadelerine yer verildi.

Şiddet durumunda başvurulabilecek kurum ve kuruluşlar ise valilik veya kaymakamlık, kolluk güçleri, adli makamlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri, sağlık kuruluşları, ALO 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı, ALO 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, belediyelerin kadın danışma merkezleri, baroların kadın danışma merkezleri ve adli yardım kuruluşları ile kadın sivil toplum kuruluşları olarak sıralandı.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme