Ödemiş İtiraf II acilen kapatılmalıdır

Facebook’ta varlığı hala devam eden Ödemiş’in yüz karası Ödemiş İtiraf II sayfasında bir ablamız daha travma...

Facebook’ta varlığı hala devam eden Ödemiş’in yüz karası Ödemiş İtiraf II sayfasında bir ablamız daha travma yaşattı bana.

***

Ablamız şöyle diyor: “Evlenmek istiyorum. 41 yaşında bayanım 1.63 boyum beyaz tenli siyah saçlıyım yaşımı göstermiyorum öyle diyenler çok oluyor evlilim biteli 7 sene oldu kendim yaşıyorum zungurlu mezarlina yakın evim çalışyorum sabah gidip akşam 7 de evde olurum en geç temizim işimi gücümü ihmal hiç etmem evim kira arabam yok şarjlı motorum var gelecek adama yük olmam kendime bakıyom sade istediğim 15 yakın arakdaşım var iş yerinde kafe gibi yer tuttup nikah kıyılsın hatıram kalsın istiyom bunları güzelce okuyup dalgasını gecmicek dul erkek arıyom biraz tanırız birbirimizi ondan sonra evleniriz ben gözü hiç yüksekte olmadım bugüne kadar ben gibi alçak gönüllü olursa daha kafamız sarar içkiye karşı değilim bende arada kocamlan içerim dışarıda içmesine karşıyım sade oda konsormasyonlar adamları çıkarıyor yoldan ondan izin veremem başka şartım yok hayırlısını diliyom tek kendim için değil hepimize hayırlısı gelsin amin cok.”

***

İmla hatalarını düzeltmeyeceğim çünkü hata imlada değil, beyinde. Sevginin, birlikteliğin içinin boşaltıldığı bir mesaj, bu sayfa üzerinden yüz binlere erişiyor.

Asıl sorun da bu.

Yaşı henüz küçük olan evlatlarımız, bu mesajı okuduğunda bizim gibi gülüyorlar mı acaba?

Belleklerinde bu mesaj, mutlaka yer ediniyor. Sevgi değil de mal ve mülkün birileriyle hayat kurabilmek adına daha değerli olduğunu anlatmıyor mu çocuklara bu mesaj?

Evet, günümüzde ekonomik kaygılarımız var ve çok da mühim bir konu ancak beraber yürürken birlikte bir şeyleri başarmak ile bu tarz bir mesajla kendini tabiri caizse ‘pazarlamak’ aynı şey değil. Bu mesaj, psikolojik olarak tükenmişliğin, sevgi açlığının, çaresizliğin mesajıdır. Bu mesajda kadının eşyadan ne farkı var? Kadının bu kadar basitleştirildiği, bu denli sığı anlatıldığı bir mesajın hikayesinin ilerisini de çok net görebiliyorum. Kadına hakaret eden bu mesajı yayımlayan admin kardeşimi kendine gelmeye davet ediyorum. İnsanlara, özellikle bu mesaja erişen küçük yaşta çocuklara ne kadar büyük bir kötülük yaptığının farkında olmadan hatalar zincirini devam ettiriyor.

Duyguların, iletişimin arka plana bırakıldığı hasta cümlelerdir okuduklarımız. Bu cümleleri psikolog dostlarıma analiz ettirsem inanın bana neler neler yazılır daha. Bu çirkinlik, kadının eşyaya dönüştürülmesi hali, psikolojik haykırış, çirkin bir sayfanın daha çok etkileşim alması için sosyal medyada utanmadan, sıkılmadan paylaşılıyor.

Daha önce de bu sayfa hakkında bir köşe yazısı yazmıştım. Orada da Ödemiş için çok büyük bir utanç kaynağı olduğunu dile getirmiştim. Görünüyor ki kimse akıllanmıyor. Bu sayfanın acilen kapatılması lazım. Acilen yok edilmeli, insanların belleğinden silinmeli. İnanın burada bazı şeyleri okuduğumda başkaları adına çok utanıyorum.

Bu sayfa, şiddetin ta kendisidir. Yetkili herkesi bu şiddeti durdurmaya çağırıyorum. Bu sayfayı kapatmak adına ne yapılabilirse yapılsın.

Yoksa toptan deli olduğumuzu düşünecekler!

Bakmadan Geçme