‘Ödemiş il olmalı’

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı'nda ilçedeki basın mensuplarıyla buluşup önemli...

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı’nda ilçedeki basın mensuplarıyla buluşup önemli açıklamalarda bulundu.

Ödemiş ile birlikte Küçük Menderes havzasından bazı ilçelerin, il olması gündemde olan Nazilli’ye bağlanacağı yönündeki iddialara da tepki gösteren Eriş, “Bazı ilçelerin il yapılması gündemde. Bu henüz iddiadan ibaret bir durum. Nazilli il olacakmış da Kiraz, Ödemiş ve Beydağ buraya bağlanacakmış gibi söylemler var. Bunun mümkün olmadığını biz çok iyi biliyoruz. Dağın öteki yüzünde Nazilli, tabi ki orası da bizim şirin bir ilçemiz. Ama hangi hesaplarla yapılırsa yapılsın biz Küçük Menderes Ovası’nda yaşıyorsak Küçük Menderes ailesi ile bir arada olmalıyız. Sorumluluğumuz belli, ekonomimiz belli, tarımsal üretimimiz ve hayvancılığımız belli. Küçük Menderes Nehri ile de birbirimize bağlıyız” dedi.

Eriş açıklamasının devamında, “Ödemiş’te de komşu ilçelerimizde de büyük bir potansiyel, köklü bir geçmiş, ekonomik yapı, tarım ve hayvancılık üretimi, turizm potansiyeli vardır. Bu konuda da geniş çaplı çalışmalarımız olacak ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Yeni bir hak alamıyorsak haklarımızın alınıp buradan başka yere verilmesine müsaade etmeyeceğiz. Tekrar altını çiziyorum: Biz İzmirli olmaktan memnunuz. Ancak bir il oluşturulacaksa “Efeler Diyarı” Küçük Menderes havzası ve bunun merkezi konumundaki Ödemiş buna çoktan hazırdır” ifadelerine yer verdi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme