Ödemiş Belediyesi yaşanan afet sonrası teyakkuzda

Ödemiş'te son günlerde etkili olan şiddetli fırtına ve devamında etkisini gösteren gök gürültülü sağanak yağış sonrası...

Ödemiş’te son günlerde etkili olan şiddetli fırtına ve devamında etkisini gösteren gök gürültülü sağanak yağış sonrası sıkıntı yaşanan noktalara Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri müdahalede bulundu.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kriz Masası toplantısında Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve İZSU yetkilileriyle birlikte çalışmaları değerlendirdi. Başkan Eriş, şiddetli fırtına ve yağışla birlikte derhal teyakkuza geçtiklerini belirterek Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne merkezde ve kırsalda çoğunluğu ağaç devrilmesi ve dal kopması şeklinde 23 adet ihbar geldiğini, 20 adedine gerekli müdahaleyi yapıp çalışmayı tamamladıklarını, 3 adet çağrıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bir çoğu aynı cadde ve sokaklarla ilgili olmak üzere mazgal tıkanması, cadde ve sokaklarda su birikmesi gibi sıkıntılarla ilgili 50’ye yakın çağrı aldıklarını açıklayan Eriş, Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün hemen bu çağrılara koştuğunu, 5 adet binada su baskını yaşandığını, 3’ünde suyun tahliye edildiğini, diğer iki binada çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

İZSU ekiplerinin de kentin farklı noktalarında müdahalelerde bulunduğunu söyleyen Eriş, Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan taşkının yandaki tarladan gelen sulardan kaynaklı olduğunu ifade ederek o bölgede de İZSU ekiplerinin gerekli çalışmayı yaptığını sözlerine ekledi. İZSU tarafından yağmur suyu altyapısı güçlendirilen Anadolu Caddesi ve Denizciler Sokağı’nda bu kez sıkıntı yaşanmadığının ve Ulus Meydanı’na gelen yağmur suyu miktarının bu sayede azaldığının altını çizen Başkan Eriş, Kriz Masası’nda afette sıkıntı yaşanan noktalarla ilgili kalıcı çözümleri de yine İZSU Ödemiş Teknik Şube Müdürlüğü ile birlikte değerlendirdiklerini aktardı. Ödemişlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Eriş, tüm Ödemiş halkı için sahada görevde olan ekiplere kolaylıklar diledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme