• Haberler
  • Ödemiş Belediyesi çocuklar için kolları sıvadı

Ödemiş Belediyesi çocuklar için kolları sıvadı

Ödemiş Belediyesi Oyun Grupları Dezenfekte Aracı, Ödemiş'in merkez mahalleleri ile çevre mahallelerinde bulunan çocuk parklarını temizlemeye...

Ödemiş Belediyesi Oyun Grupları Dezenfekte Aracı, Ödemiş’in merkez mahalleleri ile çevre mahallelerinde bulunan çocuk parklarını temizlemeye başladı. Çalışmanın ilki, dün saat 11.30’da Ulus Meydanı’nda Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısındaki oyun parkında gerçekleştirildi. Dezenfektenin gerçekleştiği çalışmaya Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Başkan Eriş’in eşi Selma Eriş, Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Seher Gözlü de katıldı.

“En az üç kez temizlenmesini hedefliyoruz”

Başkan Eriş, konuyla alakalı açıklama yaparak, “Havanın güzel olduğu bir günde yeni bir ekiple tüm oyun grupları ile çocuk parklarını dezenfekte ederek temizleyeceğiz. Sonrasında ise uygun, doğal, organik, insana, hayvana herhangi bir yan etkisi ve zararı olmayacak ilaçlarla çocuk parklarını arındıracağız. Sonuçta da hijyeni sağlamış olacağız.

Burada öncelikli hedefimiz, çocuklarımızın sağlığını korumak. Oyun grupları çok yoğun kullanıldığından hastalıklar, enfeksiyonlar da çok fazla. Dolayısıyla temel amaç, çocuklarımızı bu hastalık ve enfeksiyonlardan korumak. Son günlerde enfeksiyon hastalıkları çok arttı. Bu, doğal bir süreç de olsa biz, ‘Önce can. Önce sağlık’ diyoruz ve kurmuş olduğumuz ekiple de yıkama, ilaçlama ve sonunda tamamıyla dezenfekte bir hale getirerek çocuklarımızı hastalıklara karşı korumuş olacağız. Yılda en az iki kez temizlenmesi gereken çocuk parklarının en az üç kez temizlenmesini hedefliyoruz. Hem çocuklarımızın hem de toplumuzun sağlığı adına bunu sürerli hale getirmiş olacağız” dedi.

“Daha rahat oynayabilecekler”

Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Seher Gözlü ise, “Bizim hedefimiz, Ödemiş’in içerisindeki ve okulların içerisindeki oyun gruplarının teşkil edebileceği hastalıklardan çocuklarımızı korumak. Ödemiş’in merkezindeki çocuk grubu temizliğini bitirdikten hemen sonra dış mahalledeki oyun gruplarında da temizlik çalışmalarımız başlayacak. Başkanımın da dediği gibi yılda üç kez temizlemeyi planlıyoruz. Aynı zamanda kum zemin olan oyun gruplarımızda da kedi, köpek ve diğer hayvan pisliklerine karşı da ilaçlama yapacağız. Çocuklarımız, bundan sonraki süreçte daha hijyenik bir ortamda daha rahat bir şekilde oynayabilecekler” ifadelerini kullandı.

Başkan Eriş, Gözlü’nün cümlelerinin ardından şunları söyledi: ”Şunu da söylemekte fayda görüyorum ki çocukların bulunduğu yerde kauçuk olmasını uygun bulmuyoruz ve bundan sonraki oyun gruplarında kauçuk zemin de yapmayı düşünmüyoruz. Çocuğun hem elektrik enerjisini atabilmesi, hem kumla ve toprakla buluşması açısından hem de daha sağlıklı olduğunu bildiğimizden bundan sonraki oyun gruplarının zeminini kumla doldurmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra merkezde ya da çevre mahallelerde ekibimizle hijyen çalışmasına gittiğimiz süre bazında parklarda olan her türlü kırık, çatlak ya da sıkıntılı noktayı yenilendireceğiz.”

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme