• Haberler
  • Ocak Ayı Olağan Meclisi’nde neler oldu?

Ocak Ayı Olağan Meclisi’nde neler oldu?

Ödemiş Belediyesi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, oldukça tartışmalı geçmişti. Toplamda 18 maddenin görüşüldüğü mecliste tartışma konusu...

Ödemiş Belediyesi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, oldukça tartışmalı geçmişti. Toplamda 18 maddenin görüşüldüğü mecliste tartışma konusu on dördüncü madde olan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu’nun aylık ödeneğinin belirlenmesi olmuştu.

On dördüncü maddede tartışma

Başkan Mehmet Eriş, “Arkadaşlar, bu konuda görevlendirilen Feridun Azeroğlu’na verilecek aylık ödeneğin özellikle başkan yardımcısı olarak görev yapan arkadaşlarımızın ödeneğinden fazla olmaması yönünde bir durum söz konusu. Bu konuda da başkanlık olarak belediye başkanına verilen ödeneğin üçte bir nokta yetmişi oranında olduğunda bu eşitliği de sağlamış olacağız. Bunu da dikkate alarak görüş bildirmenizi bekliyorum” demişti.

MHP’li Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı, Başkan Eriş’in konuşmasının ardından net rakamı sormuştu. Eriş de 7 bin 148 lira olarak cevaplamıştı. Kınlı, “Daha önce de dile getirmiştik. Belediye Meclisi üyeliği, gönüllülük esasına dayalı bir iştir. MHP Grubu olarak bu yanlıştan dönmenizi öneririz. Bununla ilgili olarak sormak istediğim bazı şeyler de var: 11 aydır neden atama yapmadınız? İYİ Parti Meclis Üyesi Feridun Azeroğlu’nu CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla mı başkan yardımcısı yaptınız? Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yaptığınız söylentileri dışarıda konuşuluyor. Eğer bu talimatla yaptıysanız Ödemiş Belediye Başkanı siz misiniz, Kemal Kılıçdaroğlu mu? Eğer bu durumu tamamıyla ret ediyorsanız seçimlere birlikte girdiğiniz ittifak ortağınızı meclis üyesi atamak için neden 11 ay beklediniz?

Bununla birlikte yıllık maliyeti 100 bin lira olan, dört yıl boyunca yaklaşık 400 bin lira ödenek aktarılacak olan Sayın Feridun Azeroğlu’nun yılda en az bir büyük proje yapması gerektiğini düşünüyorum. Kendisinin projelerini de bilmek istiyoruz. Dört yılda dört büyük projeyi umuyorum ki yapar. Geçtiğimiz dönemde de bazı meclis üyesi arkadaşlarımızdan başkan yardımcılığına atananlar oldu. Bu konuda da ben kamuoyunu aydınlatmak istiyorum. Sayın Halil Güler, Ödemiş Belediyesi’nde yaklaşık sekiz ay belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Sekiz ay sonucunda tarafına 46 bin lira ödenek aktarılmıştır. Sayın Selahattin Kundak da son on bir ayda Ödemiş Belediyesi başkan yardımcılığı görevi yapmış ve tarafına 82 bin lira ödenek aktarılmış. Toplamda 128 bin liralık bir maliyetten bahsediyoruz. Sizin atamalarınızın maliyeti yaklaşık bir milyon lira, eski parayla bir trilyon liradır. Bunu da Ödemiş halkıyla paylaşmak isterim” ifadelerini kullanmıştı.

Münakaşaya girdiler

Kınlı’nın konuşmalarının ardından Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan söz istemişti. Kaptan, “Olayın kahramanlarından biri olarak ben, kamuoyunda da son zamanlarda konuşulan, dile getirilen bu durumların ne kadar onur kırıcı, konuşulmaya gerek olmayan konular olduğunu belirtmek isterim” demişti. Sözünü kesen Kınlı’ya dönen Kaptan, “Ben meclise konuşuyorum, karşılıklı konuşmuyoruz. Şimdi arkadaşım proje diyor. Projeyi Ödemiş Belediyesi’nin başkanı yapar. Biz, projeleri beraber yürütürüz. Ben; siyasetin onurlu, gururlu, düzgün ve dürüst yapılmasını istiyorum. Arkadaşım diyor ki ‘Dokuz aydır Sayın Özay Kaptan hangi projeyi yapmıştır?’ Bu kadar abesle iştigal bir sözü hayatımda duymadım. Zannediyorum bundan sonraki hayatımda da duymam. Arkadaş yine demiş ki, ‘Son dokuz ay boyunca profil resmini değiştirmekten başka ne yaptı?’ Evet, ben bir kez profil resmimi değiştirmişim. Soyadım da Kaptan olduğundan ona istinaden bir değişiklik yapmışım. Bundan da onur duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Kınlı araya girerek, “11 aydır Ödemiş’te ne icraat yapmış, onu söylesin” diyerek sesini yükseltti. Başkan Eriş, Kınlı’ya müdahalede bulundu, “Ceyhun Bey, size söz vermiyorum. Oturduğunuz yerden söz alamazsınız” demişti. Kınlı ve Kaptan, birbirleriyle münakaşaya girdi. Başkan Eriş, “Arkadaşlar bir dakika. Böyle bir konuşma üslubu yok” diyerek başkanlığın görevlerinin yazdığı kağıdı okudu. Kınlı, “Başkanım, şimdi mi aklınıza geldi? Sanki sizin meclis üyeniziz gibi konuşuyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmaların tamamı, TV9 İzmir Youtube’da

TV9 İzmir ailesi olarak size daha iyi hizmet verebilmek adına Ödemiş Belediyesi Olağan Meclis Toplantılarını her ay düzenli şekilde canlı yayın olarak hizmetinize sunuyoruz. TV9 İzmir Youtube kanalından geçmişe yönelik meclis toplantılarını izleyebilir her ay düzenli olarak yapılan meclis toplantıları için bildirim almak adına bizi takip edebilirsiniz. Ödemiş Belediyesi Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda özellikle 14. maddenin görüşülmesinin ardından çıkan tartışmalar hususunda Youtube kanalımızda yalnızca tartışma anlarını seyredebileceğimiz yepyeni videolarımız için bizi takip etmeyi unutmayın.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme