• Haberler
  • O yolun durumunu sosyal medyadan yanıtladı

O yolun durumunu sosyal medyadan yanıtladı

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde ve TV9 İzmir'de dile getirdiğimiz Dereuzunyer Mahallesi, Derebebekler Mahallesi, Horzum Mahallesi, Çamyayla Mahallesi,...

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde ve TV9 İzmir’de dile getirdiğimiz Dereuzunyer Mahallesi, Derebebekler Mahallesi, Horzum Mahallesi, Çamyayla Mahallesi, Tosunlar Mahallesi ile Lübbey’in yolu sorunu, sosyal medyada vatandaşlar tarafından tartışma konusu oldu.

 

“Firmaların düzeltmesi gerekiyor”

 

Konuyla alakalı paylaşım yapan sayfada haberimizin altına yorum yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  sosyal medya hesabı üzerinden konuya şu şekilde bir açıklama getirdi: “Bu yol ile birlikte Aktaş Baraj yolu üzerinde yaşayan Kerpiçli Mahallesi, Kızılca Mahallesi, Veliler Mahallesi ile Süleymanlar Mahallesi’nde yaşayan hemşerilerimiz de mağdur durumda. Yolun barajı yapan firmalar tarafından düzeltilmesi gerekiyor. Dilerim kısa sürede yapılır.”

 

Muhtar konuşmuştu

 

Beş farklı mahallenin yolu olan noktada Rahmanlar Barajı’nın tamamlanmasının ardından düzeltme çalışmaları yapılacağı durumu ise henüz netlik kazanmadı. Konuyla alakalı geçtiğimiz aylarda da gündeme getirdiğimiz yol hakkında açıklama yapan Dereuzunyer Mahalle Muhtarı Hasan Fırtına, “Biz, bu yoldan çok çektik. Bu yol bizi bitirdi. Arabaların ne alt ne de üst takımı kaldı. Baraj kapsamında yol çalışmalarının hemen bitirileceği söylendi. Oysaki sorunlar, dört yılı aşkındır devam ediyor. En büyük sıkıntımız, yolun asfaltlanmamış olması. Bu sıkıntıyı yaşayalı bu yoldan ne alıcı ne esnaf geçiyor. Bu yolda arıcılık yapılıyor. Yol, o kadar engebeli ki arıcıların arabalarından petekler düşüyor. Çalmadığımız kapı kalmadı. Bir an önce asfalt olsa da biz de kurtulsak. Biz, beş muhtar sokağa çıkamıyoruz. ‘Beş tane muhtar, bu yolu yaptıramadı mı?’ lafı duymak istemiyoruz. Yolumuzun pisliğinden utanıyoruz” demişti.

 

Ece Köseoğlu

 

 

Bakmadan Geçme