Nusret Instagram’da Farklı, Mutfakta Farklı

Uzun bir işsizlik sürecinin ardından yaklaşık 2 yıl boyunca Nusret’in yanında çalıştığını söyleyen işçi, istifa mektubunda...

Uzun bir işsizlik sürecinin ardından yaklaşık 2 yıl boyunca Nusret’in yanında çalıştığını söyleyen işçi, istifa mektubunda yazdıkları beğenilmediği için Nusret’in bir şube yetkilisi tarafından darp edilmeye çalışıldığını anlattı. “Meselenin kişisel boyutundan çok sesi çıkan bir işçiden rahatsız oldular” diyen çalışan, çalışma koşullarının müdürün yapısına göre değiştiğini anlattı.

Verilen demece göre müdürlerin personele uyguladığı mobbing ve kötü davranış, tamamen keyfi olmanın yanı sıra işçiyi istifaya zorlamak amacıyla da yapılabiliyor. Müdür, böyle bir durumda tazminat ödememek için çalışma saatlerini arttırıyor veya çalışma bölgesini işçiyi yıldırabilecek şekilde düzenliyor. Bilerek ve isteyerek personeli hataya zorlayıp zihinsel şiddet uygulamaları da kullandıkları yöntemlerden biri.

Sezonun yoğun olduğu dönemlerde işçilere verilmesi gereken hakların gasplarının çok daha yoğunlaştığının altını çizen eski Nusret çalışanı, kimi zaman yemek ve çay için 20 dakika bile vakitlerinin kalmadığının altını çiziyor. Bodrum Marmaris şubesindeki işçiler ise yaz sezonunda 4 ay boyunca haftalık izin kullanmıyor. Nusret’in sosyal medyadaki sempatik haliyle mutfaktaki hali birbirine pek benzemiyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme