• Haberler
  • Dünya
  • Nijer’de, Askeri Yönetimi Destekleyen Gruplar Gösteri Düzenledi.

Nijer’de, Askeri Yönetimi Destekleyen Gruplar Gösteri Düzenledi.

Nijer’in başkenti Niamey’de, askeri yönetimi destekleyen gruplar bir gösteri düzenledi. Göstericiler, Niamey’deki Ulusal Meclis binası önünde...

Nijer’in başkenti Niamey’de, askeri yönetimi destekleyen gruplar bir gösteri düzenledi. Göstericiler, Niamey’deki Ulusal Meclis binası önünde toplandı ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) olası askeri müdahalesine karşı çıkarak, Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) adlı askeri yönetimi desteklediklerini ifade etti.

Göstericiler, Nijer ve Rusya bayraklarının yanı sıra “Wagner sizi bekliyoruz”, “Fransa defol”, “Fransa’ya hayır, Rusya’ya evet” gibi yazılar içeren pankartlar taşıdı.

CNSP lideri Abdurrahmane Tchiani, dün yaptığı bir açıklamada, sivil yönetimin en fazla 3 yıl içinde gerçekleşeceğini duyurmuştu. Tchiani aynı zamanda ECOWAS’ın olası askeri müdahalesinin karmaşık sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunmuştu.

ECOWAS ülkelerinin genelkurmay başkanlarının Gana’nın başkenti Akra’da düzenlediği toplantıda, Nijer’e yapılacak askeri müdahale tarihinin belirlendiği ifade edilmişti. Ancak bu operasyonun ne zaman başlayacağına dair kesin bir tarih verilmemişti.

Nijer’deki darbe, Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum’un 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tarafından alıkonulmasıyla başlamış ve o akşam ordu tarafından yönetimin devralındığı duyurulmuştu. Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz’da CNSP’nin başına geçmişti. CNSP daha sonra Lamine Zeine’yi başbakan olarak atamış ve asker-sivil 21 üyeli bir kabine oluşturmuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme