Natalie Portman’dan dikkat çeken Cannes tepkisi

Portman, festivalde kadınlara uygulanan kısıtlamalara ve çifte standartlara karşı çıkarak, kadınların nasıl davranması gerektiği konusundaki fikirlere...

Portman, festivalde kadınlara uygulanan kısıtlamalara ve çifte standartlara karşı çıkarak, kadınların nasıl davranması gerektiği konusundaki fikirlere tepki gösterdi.

Natalie Portman, Cannes Film Festivali’nde Julianne Moore ile başrolleri paylaştığı “May December” filmiyle izleyicileri büyüledi. Ancak festivaldeki başarısının yanı sıra Portman, kadınların festival ortamında nasıl davranması gerektiği üzerine öne sürülen fikirlere karşı çıkarak dikkatleri üzerine çekti.

Portman, Cannes ve benzeri festivallerde kadınlara yönelik belli kısıtlamaların olduğunu belirterek, çifte standartlara dikkat çekti. Aktris, “Bu festivalde, erkeklerle kıyaslandığında, belli bir şekilde davranmamız bekleniyor” diyerek, kadınların nasıl görünmeleri ve kendilerini nasıl lanse etmeleri gerektiği konusunda kalıplaşmış bir algı olduğunu ifade etti.

Natalie Portman, kadınların festival ortamında özgürce kendileri olabilmeleri gerektiğini vurgulayarak, bu tür kısıtlamaların kadınların potansiyelini sınırlayabileceğine dikkat çekti. Kadınların sahip olduğu yetenek ve başarılarının yanı sıra, görünüşlerinin veya davranışlarının değerlendirilmesinin adil olmadığını dile getirdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme