Mutsuzuz çünkü…

Yaptığınız işlerden önceki gibi zevk almıyor, yaşamın anlamını sorguluyor fakat cevaplarından hoşnut olmuyor ve kendinizi sıklıkla...

Yaptığınız işlerden önceki gibi zevk almıyor, yaşamın anlamını sorguluyor fakat cevaplarından hoşnut olmuyor ve kendinizi sıklıkla mutsuz hissediyorsanız, siz de mutsuz insanların düştüğü bazı hatalara düşüyor olabilirsiniz.

Bazı konuları gözden geçirmelisiniz! Kendinizi küçümseyen ve özgüveninizi azaltan içsel konuşmalarınız başını almış gidiyorsa, yaşadığınız olumsuz hayat tecrübelerini gelecek için de genellediyseniz evet bunları gerçekten tekrar gözden geçirmelisiniz. “Yeterince iyi değilim”, “Bunu yapamam”, “Kesinlikle başaramayacağım” gibi cümleler motivasyonu düşürür, potansiyelinizi azaltır ve hayata olumsuz bakmanıza neden olur. Kendinize acımasız davranmayın.

Geçmişi orada bırakın! Adı üzerinde geçmiş. Bırakın yerinde kalsın. İleriye adım atmak için gerektiğinde çıkardığınız dersleri kullanın. Eğer orada takılı kalırsanız gerçek potansiyelinizi hiçbir zaman keşfedemez, önünüze çıkan yeni fırsatları da kaçırırsınız.

Başkalarını suçlamayın! Mutsuzluğunuz için başkalarını suçlamayı bırakın. Hayat sizin hayatınız ve başınıza gelen her şeye siz izin verdiniz. Yeterince iyi bir hayat sürmediğinizi düşünüyor olabilirsiniz, küçükken oldukça travmatik şeyler yaşamış da olabilirisiniz, sosyoekonomik durumunuzdan hoşnutsuz olabilirsiniz, belki de gerçekten mutsuz bir evliliğiniz vardır ve daha bir sürü şey. Geçmişten birilerini sorumlu tutmak, bizi de aslında kurban rolüne sokar. Hiç farkında olmasak da kendimizi kurban saymış oluruz. Aynı zamanda bu durum, karşı tarafa duyduğumuz kin ve öfkeyi de körükler. Geçmişi kabullenmek her zaman daha sağlıklı düşünmemizi sağlar.

Peki ne yapmalı? Mutsuz olmanın nedenlerini bir kenara bırakıp sahip olduğumuz şeylere ve mutlu olmamızın gerekçelerine odaklanmalı.

Mutlu ve keyifli günler geçirmeniz dileği ile…

Bakmadan Geçme