• Haberler
  • Gündem
  • Murat Ağırel: Yedek Oy Pusulası Sayısı 80 Küsur Milyon 

Murat Ağırel: Yedek Oy Pusulası Sayısı 80 Küsur Milyon 

Öbür yandan mükerrer ve toplu oylarla ilgili ilk turda fazlaca gelen, ikinci turda azalan haberler, “seçim...

Öbür yandan mükerrer ve toplu oylarla ilgili ilk turda fazlaca gelen, ikinci turda azalan haberler, “seçim sonucunu etkileyecek kadar oy çalındı mı” sorusunu akıllara getirmişti. Kimi CHP’li kurmaylar bu soruya evet cevabını verirken, kimi CHP’li kaynaklar da hayır cevabını vermişti. Onursal Adıgüzel ve Gökhan Günaydın gibi CHP’lilerin konu hakkında yaptığı açıklamalardan sonra Millet İttifak’ına yönelen eleştiri okları hızlanmıştı.

Öte yandan toplu oy kullanımının ve mükerrer oy kullanımının nasıl, ve hangi imkanlarla gerçekleştiği de gündeme gelmişti. Cumhuriyet gazetesinde Murat Ağırel’in yayınladığı yazıya göre YSK,toplam 2 turda kullanılan oy sayısından olağanüstü derecede fazla yedek pusula bastırdı. Yaklaşık 84 milyon tane basılan yedek pusula, toplam seçmen sayısından bile fazla.

Oy sayımının bitmesinin ardından tutulan tutanakların şüpheli yanlarıyla ilgili YSK temsilcilerine sorular sorduğunu söyleyen Murat Ağırel, bu soruların cevapsız kaldığını ekledi.Seçimlerde olması gerekenden 1 milyondan fazla seçmen kayıtlı olduğuna da değinen Ağırel, “kaç tane görevlendirme kağıdı ile oy kullanıldı diye soruyoruz, YSK ve YSK temsilcileri de parti yetkilileri de cevap vermiyor” dedi.

Bakmadan Geçme