MÜNİH – SARIKAMIŞ ARASINDA

Asker yolu beklerim günü güne eklerim…' 22 Aralık 1914 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yanlış politika yüzünden hava...

Asker yolu beklerim; günü güne eklerim…’

22 Aralık 1914 Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yanlış politika yüzünden hava şartlarının da elverişli olmaması nedeniyle büyük bir acı yaşanmış, yarım asırdan fazla bir zaman geçmesi nedeniyle tarihin sayfalarında yerini almış olan hazin olayda 90.000 askerimizi şehit vermişiz. Bugünden o günlere baktığımızda nedenlerin niçinlerin ya da keşkelerin bir anlamı var mıdır diye siz değerli okurlara sormam gerekir mi ki?

Her şehit haberinde ne kadar canımız yanıyorsa tarihin derinliklerine gömülmüş aynı acıyı anarken de kalbimiz buruluyor, sızlıyor. Malumunuzdur Almanya hayranı Enver Paşa ve nicelerinin korkunç politik yanlışlıkları, ihmalleri yüzünden olduğu söylenen bu acı dolu tarihi hikâyeyi Almanya’nın Münih eyaletinde Enver Paşa Caddesinde gezen bir Alman ile Türk’ün hissiyatını derinden hisseden bir kardeşiniz olarak diyebilirim ki devletlerarasında kopan fırtınalar ile sıradan yaşayan halk arasında çok büyük farklılıklar var. Hele ki bugün globalleşen dünyada küçük bir köy haline gelen yaşlı ve bir o kadar da yaslı dünyamızda, halklar; aslında barış ve kardeşlikten yana…

Bir Sarıkamış türküsünü dinlerken; şehitlerimize Allah’ın rahmetini yürekten diliyorum. Tarih ibretler ile dopdolu, farkında mıyız?

ALANYA –ALAİYE- ADLİYE KORİDORLARINDA

Bu hafta içi arzuhalcilerin başında boşanmak maksadıyla dilekçe yazdırmak için sıra bekleyen birkaç hanımla sohbet ettim. Evlenmek, yuva kurmak ne kadar zor ve meşakkatli ise boşanmak da öyle denir denmesine de son zamanlarda boşanma sayısında inanılmaz yükselişin oluşu sizlerin de dikkatini muhakkak celbetmiştir. Yakın zaman önce Antalya’da aile ve evlilik üzerine yapılan konferansta modern zamanlarda teknoloji koşullarında aile olmanın zorluklarına değinen konuşmalar yapılmıştı. Aslında teknoloji ve sosyal medya iyi amaçlar için kullanılırsa son derece faydalı; lakin…

Modernleştikçe değerlerimizi, hislerimizi ve kültürel değerlerimizi yıpratıyoruz, bundan da en çok aile zarar görüyor. Arzuhalciye derdini yazdıran onlarca kişiden sadece birkaçı ile görüşmem durumun vahametini genelleştirmese yine de bize düşen daha duyarlı olmak ve de en az kendimiz kadar eşimizin duygularını da anlamaya çabalamak; çok zor olmasa gerek…

Şimdi bana eee yazar hanım senin adliyelerde ne işin var diye soracak olursanız sizlere ‘Alanya Adliye Arabulucuları’ndan bahsetmem icap eder ki bu da ayrı bir fasıldır. Kısa keseyim tadında olsun; yeni yıl itibariyle iş davalarında adliye arabulucuları mesai harcayacak; Alanya Arabulucuları görev başında diyebilirim.

Efendim, aile arabulucuları ya da dertlere yetiş ablalar olarak birileri görevlendirilse diyorum, nasıl olur? Sevabına birkaç aileye Güzin ablalık yaptım, aramızda kalsın.

Bana ne canım demeyelim, askerim vatan için nöbette ise bizlere de işlerimiz haricinde bu vatan için değerlerimiz için çok vazifeler düşüyor, haksız mıyım efemmm?

Bakmadan Geçme