• Haberler
  • Asayiş
  • Muğla’da düzensiz göçmen kaçakçılığı operasyonu: 9 göçmen ve 1 organizatör yakalandı

Muğla’da düzensiz göçmen kaçakçılığı operasyonu: 9 göçmen ve 1 organizatör yakalandı

  Muğla’nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, yasadışı yollarla yurtdışına kaçmaya çalışan 9 düzensiz göçmen ve 1...

 

Muğla’nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, yasadışı yollarla yurtdışına kaçmaya çalışan 9 düzensiz göçmen ve 1 organizatör güvenlik güçleri tarafından yakalandı. İzmir’den Muğla’ya yasa dışı yollarla gitmeye çalışan bu gruba yönelik operasyon, Muğla Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kızıldağ mevkiinde gerçekleştirildi.

Alınan bilgilere göre, İzmir istikametinden Muğla istikametine seyreden 20 BA 0551 plakalı kamyonet, göçmen kaçakçılığı yapıldığına dair bir ihbar üzerine durduruldu. Ekipler, Muğla Merkez Aydın Kontrol noktasının güzergahı üzerinde dağ yolunda gitmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan kamyoneti kontrol altına aldılar. Yapılan aramada, kamyonetin içinde 7 yetişkin ve 2 çocuk olmak üzere toplamda 9 düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçılığında kullanılan araç ele geçirildi.

Yakalanan 9 düzensiz göçmen, güvenlik güçleri tarafından geri gönderme merkezine teslim edildi. Kamyoneti kullanan göçmen kaçakçılığı şüphelisi organizatör M.E ise emniyet makamları tarafından yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA

Bakmadan Geçme