• Haberler
  • Gündem
  • Muğla'da Beyin ölümü tespiti ve donör bakımı sempozyumu

Muğla'da Beyin ölümü tespiti ve donör bakımı sempozyumu

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda bellek ölümü tespiti, donör bakımı, eş...

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda bellek ölümü tespiti, donör bakımı, eş görüşmesi sempozyumu düzenlendi.

Türkiye’nin ehemmiyetli afiyet problemlerinden biri ve tedavisi çabucak uzuv nakli ile kabil bulunan hastalıklara deva olabilme noktasında ehemmiyetli birlikte yere ehil bulunan afiyet çalışanları bilgilerini tekrarlamak düşüncesince Muğla ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları sempozyumda birlikte araya geldi. ‘Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi’ hikayelerinde bilgilerini tazelemek, mevzuya müstelzim önemin gösterilmesini bildirmek ve uzuv nakli hizmetlerinin iyileştirilmesi ile alakadar meydana getirilen çalışmalarda bellek ölüm bildirimi ve kadavra donör sayısının arttırılması amacıyla Bakanlık ve Avrupa Birliği çeşidinden kolektif planlı ‘Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi’ çerçevesinde planlı ‘Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi’ mevzulu eğitimlerin devamı durumunda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çeşidinden Muğla’da sempozyum düzenlendi.

Sempozyum programına Muğla’da bulunan hususi ve kamuya ilişik hastanelerin yöneticileri, yönetimsel çalışanları ile hastanelerde işyar Anestezi Uzmanları, Yoğun Bakım Uzmanları, Nöroloji Uzmanları, Beyin Cerrahi Uzmanları, Acil Tıp Uzmanları ve Organ Nakil Koordinatörleri peyda etmek kabilinden tahminî 100 isim katıldı.

Muğla İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Esin Nebioğlu ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Hüseyin Bozdemir sempozyumun açılışında katılımcılara bilim verdi. İzmir Bölge Koordinasyon Merkezinin bulunan halini İzmir Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. hür Sönmez, Beyin Ölümü Tespiti dair İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde işyar Prof. Dr. Ali Necati Gökmen, Donör Bakımı dair Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işyar derin bakım uzmanı Doç. Dr. Canan GürsoyY, Donörlerin Enfeksiyon açısından değerlendirilmesi karşı İzmir Dokuz Eylül Hastanesinde işyar Prof. Dr. Şükran Köse ve sonuç adına da Aile Görüşmesi dair İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakil Koordinatörü Sevay Bozkuş Aslan banak yaptı.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme