Mucize taneler: NAR

Nar, yüksek antioksidan kapasitesi ile başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyucudur. Hem lezzetli...

Nar, yüksek antioksidan kapasitesi ile başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyucudur. Hem lezzetli hem de çok faydalı olan narın hem kabuğu hem de taneleri altın değerindedir. İçeriğinde flovanoid, B- C vitaminleri, demir, kalsiyum ve fosfor barındırır. Bu meyve, size şu faydaları sağlıyor:

1)Yapısındaki flovanoidler, bu meyveye antioksidan gücünü verir. Antioksidanlar, vücutta oluşan atık maddelerin yol açtığı oksidasyon ve bunun sebep olduğu hücre hasarlarını önler. Bu sayede yaşlanmayı geciktirir.

2)Son yapılan çalışmalar, nar içeriğinin göğüs, prostat, akciğer, kolon kanserlerinde tümör büyümesini durdurduğunu göstermiştir.

3) Bir diğer haber ise sporcuların egzersiz sonrası kas bozulmalarını önlemesi, performansı arttırmasıdır.

4) Nar tüketiminin bireylerde kolesterol ve diyabet üzerine faydalı olduğu gösterilmiştir.

5)Hipertansiyon sorunu yaşayanlarda kan basıncını düşürdüğü görülmüştür.

6)Çekirdeğindeki maddeler ile karsinojenik etki gösterir. Kalp-damar sağlığını korur, kalp krizi, felci önler.

7) İştahın baskılanmasını sağlayarak obeziteyi önler.

Mevsimi sonbahar ve kış olan bu meyveyi her gün küçük bir kase kadar tüketebilirsiniz. Suyunu tüketmekten ziyade çekirdekleri ile birlikte tüketimini öneririm. Hatta vitamin ve mineral içermesinden dolayı zar kısımlarını dahi tüketebilirsiniz. Taneleri kadar kabuğu da faydalı olan narın, kabuklarını kurutarak küçük parçalara bölüp 1-2 kaşık kadarını 10 dakika kaynatıp günde 1-2 fincan kadar bitki çayı şeklinde içebilirsiniz. Yoğurt, salata ve pilavlara ekleme de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun, sağlıklı tutsun.

Bakmadan Geçme