• Haberler
  • Model uçak kursları başlıyor

Model uçak kursları başlıyor

Türk Hava Kurumu tarafından Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde MEB öğretmenlerine model uçak kursu açılıyor. Kursların...

Türk Hava Kurumu tarafından Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde MEB öğretmenlerine model uçak kursu açılıyor. Kursların başlangıç tarihi netlik kazanırken Türk Hava Kurumu Torbalı Şube Başkanı Vedat Etiz, kısa bir açıklama yaptı.

Torbalı’da kurumsal kültürünü yansıtarak ülkeye katma değer üretme ilkesiyle hareket eden Türk Hava Kurumu, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle topluma adeta ışık tutuyor. Amatör-sportif havacılık eğitimlerinin yanı sıra dört mevsimi doyasıya yaşayan Türkiye’nin güzelliklerini en özel fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirerek sergileyen Türk Hava Kurumu, havacılığı yaygınlaştırmak için de önemli çalışmalara imza atıyor. Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde de bu faaliyetler kapsamında kurslar açılıyor.

Başlangıç tarihi belli oldu

Türk Hava Kurumu’nun kuruluş amacı; Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak, bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak, personeli yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği oluşturmak olarak belirtiliyor. THK, bütçeden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde MEB öğretmenlerine 20-25 Ocak’ta serbest uçuş model uçak rehber öğretmen başlangıç kursu, 27 Ocak-2 Şubat’ta da serbest uçuş model uçak rehber öğretmen tekamül kursu açacak.

Kurs ücretsiz

Türk Hava Kurumu Torbalı Şube Başkanı Vedat Etiz, kurslarla ilgili olarak “Model uçak, uçan cisimlerin ayrıntılarına inerek ve ölçeklendirerek oluşturulmuş halleridir. Uluslararası standartlar ölçüsünde yapılan uçucu modeller için genellikle eğitim gereklidir. Titizlik ve özverinin hakim olduğu model uçaklar, pek çok kategoriye bölünür. Uçucu modellerin yapımında Türkiye’de Türk Hava Kurumu, ücretsiz olarak eğitim vermektedir” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme