• Haberler
  • Gündem
  • MKE fabrika patlamasında suç, ölen işçilere yüklendi

MKE fabrika patlamasında suç, ölen işçilere yüklendi

Geçtiğimiz hafta MKE fabrikasında meydana gelen patlamada Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve...

Geçtiğimiz hafta MKE fabrikasında meydana gelen patlamada Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir isimli işçiler hayatını kaybetmişti.

Patlama ile ilgili 7 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 3’ü, üretim Müdürü Ahmet Atasoy, Üretim Sorumlusu Oktay Armağan ve mühendis Zafer Sarı tutuklandı.

Fabrikanın müdürü Durdu Uğur Ş, müdür vekili Kutay K. ve iş güvenliği uzmanı Aynur K.’nin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı dava hakkında tutulan 18 sayfalık raporda, patlamada ölen iki işçi Mehmet Kutlu ve İbrahim Özdemir’in “asli kusurlu” olduğu görüldü.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre yetkililer ise “tali kusurlu” olarak görülüyor.

Rapora göre içinde Mehmet Kutlu’nun da olduğu 4 işçilik ekip, yanıcı ve patlayıcı bir madde olan nitrogliserinlerin tahliyesi için çalışırken, işçilerden biri yanlış vanayı açtı. Kıdemli işçi Kutlu, su vanasının açılması gerektiğini söylese de tecrübesiz ve iş güvenliği eğitimi olmayan işçiler vanayı bulamadı. Patlama da bu şekilde gerçekleşti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme