• Haberler
  • Miniatürk'e dört yeni maket

Miniatürk'e dört yeni maket

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.tarafından 2 Mayıs 2003 tarihinde tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.tarafından 2 Mayıs 2003 tarihinde tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açılan; Antik Çağ’dan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya ve Osmanlı’ya değin bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniatürk’e dört yeni eser daha eklendi.

Sultan Ahmet Türbesi, Hamidiye Saat Kulesi, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı ve Emir Bayındır Kümbeti maketlerinin eklenmesiyle daha zengin bir içeriğe sahip olan Miniatürk’teki ilk maketler arasında yer alan 17 maket ise yağmur, kar, rüzgar ve güneş gibi hava koşullar nedeniyle yıpranıp eskidiği için yenileri ile değiştirildi. Yapım aşaması bir buçuk yıl süren yeni maketler, park alanı içerisine yerleştirilerek müze ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Yenilenen 17 maketin isimleri şunlar: Ayasofya Camii, Aspendos Antik Tiyatro, Mardin Taş Evleri, Selimiye Camii, Sultanahmet Camii ve Meydanı, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Çırağan Sarayı, Kubbet-üs Sahra, Mescid-i Aksa, Yedikule Zindanları, Mini Stadyum,  Amasya Yalıboyu Evleri, Diyarbakır Ulu Camii, Halil-ür Rahman Camii ve Balıklı Göl, Hacıbektaş-i Veli Külliyesi.

Haber: Hülya AYAZOĞLU

Bakmadan Geçme