• Haberler
  • Siyaset
  • Millet İttifakı elektrik ve internet kesintilerine karşı hazırlıklı

Millet İttifakı elektrik ve internet kesintilerine karşı hazırlıklı

CHP’nin, Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, seçim gününde oluşabilecek elektrik ve internet kesintileri ile siber...

CHP’nin, Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, seçim gününde oluşabilecek elektrik ve internet kesintileri ile siber saldırılara karşı tedbirler aldığı bildirildi. Veri toplama merkezlerinin güvenliği ve kesintisiz çalışması için gerekli önlemler belirlendi.

Potansiyel bir elektrik kesintisi durumunda, CHP tarafından jeneratörler temin edilerek aktif hale getirileceği açıklandı. İnternet aksaklıklarına karşı ise üç ayrı server kiralanacağı belirtildi. Bu serverlardan birinin yurtdışında, diğer ikisinin ise Türkiye’nin farklı bölgelerinde konuşlandırılacağı ifade edildi.

Siber saldırıları önlemek ve gerektiğinde veri yedeklemesi yapmak amacıyla serverların aktif hale getirileceği ve iletişim için şebeke çökmesi ihtimaline karşı telsiz gibi ek önlemler alınacağı belirtildi.

Millet İttifakı, bu tedbirlerle seçim gününde oluşabilecek elektrik ve internet kesintileri ile siber saldırılara karşı güvenli bir ortam sağlamayı hedeflemektedir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme