Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kimdir?

Yusuf Tekin, Türk bürokrat, araştırmacı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörüdür. 1970 yılında Erzurum’un Tortum...

Yusuf Tekin, Türk bürokrat, araştırmacı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörüdür. 1970 yılında Erzurum’un Tortum doğumuyla doğmuştur. İlköğrenimini ve orta öğretimi Rize’de tamamlamıştır. 1989-1994 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Siyaset ve sosyal bilimler alanında lisansüstü ve doktora eğitimini tamamlamıştır.

Yusuf Tekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Kamu Fakültesi Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev vermiştir. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. 28 Mayıs 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı olarak görevlendirilmiştir. 25 Temmuz 2018 tarihinde müsteşarlık görevinden ayrıldı. 17 Ağustos 2018 tarihinde profesör unvanına sahiptir. 15 Eylül 2018 tarihinde ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atanmıştır.

Yusuf Tekin, yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme