MİDE YANMASI

Göğüs kemiğinin arka tarafında hissedilen yanma ile kendini gösterir. Sebebi midede fazla miktarda asit bulunmasıdır. Tedavi...

Göğüs kemiğinin arka tarafında hissedilen yanma ile kendini gösterir. Sebebi midede fazla miktarda asit bulunmasıdır.

Tedavi maksadıyla aşağıdaki reçeteler uygulanır:

Reçete: 1-Malzeme: Bal, Limonsuyu, Su.

Hazırlanışı: 1 çay bardağı suya; 1 tatlı kaşığı süzme bal ve 2 çorba kaşığı

limonsuyu konur. Karıştırılıp, içilir. Aynı işlem, günde 3 kere tekrarlanır.

Reçete: 2-Malzeme: Zencefil, Su.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; 5 gram zencefil konur. 10 dakika kaynatılır. Günde

3 kere, birer çay bardağı içilir.

Reçete: 3-Malzeme: Kavak kömürü tozu (Charbon végétal officinal), Su.

Uygulanışı: Her yemekten sonra; 1 kahve kaşığı kavak kömürü tozu ile 1 bardak su içilir.

Reçete: 4-Malzeme: Andızotu kökü (Inula helenium), Kavak yaprağı, Su.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; 1 tane andızotu kökü ve 3 tutam kavak yaprağı konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve

fincanı içilir.

Reçete: 5-Malzeme: Günlük (Styrax), Su.

Uygulanışı: Her gün, çok küçük bir parça günlük yutulur. Üzerine 1 bardak su

içilir.

Reçete: 6- Malzeme: Ağaç kavunu (Citrus medica), Su.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; 2 tane ağaç kavunu doğranır. Haşlandıktan sonra

süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 7-Malzeme: Kantaron (Gentiana lutea), Su.

 

Hazırlanışı: 1 çay bardağı sıcak suya; 1 tane kantaron çiçeği ve 1 tane de

yaprağı konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür. Suyuna; 3 kahve kaşığı

süzme bal ilave edilip, yemekten 10 dakika önce içilir. Her yemekten önce

tekrarlanır.

Reçete: 8-Malzeme: Yulaf ezmesi, Süt, Limonsuyu, Bal, Tuz.

Hazırlanışı: 2 bardak süte, çorba kaşığı yulaf ezmesi, 3 çorba kaşığı

limonsuyu, yarım kahve kaşığı sofra tuzu ve 1 tatlı kaşığı süzme bal konur.

Pişirildikten sonra yenir.

Reçete: 9-Malzeme: Söğüt yaprağı, Su.

Hazırlanışı: 1 çay bardağı sıcak suya; ufalanmış, kuru söğüt yaprağından 1

kahve kaşığı konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülüp, yemekten önce içilir.

Günde 3 kere tekrarlanır.

Reçete: 10- Malzeme: Yabani nergis, Bal, Su.

Hazırlanışı: 1 çay bardağı sı8cak suya; 2 tane ufalanmış yabani nergis konur. 15

dakika bekletildikten sonra süzülür. Suyuna, 2 kahve kaşığı süzme bal ilave

edildikten sonra içilir. Her yemekten 10 dakika önce tekrarlanır.

Reçete: 11- Malzeme: Şerbetçiotu çiçeği (Humulus lupulus), Bal, Su.

Hazırlanışı: 1 çay bardağı sıcak suya; 1 tane ufalanmış şerbetçiotu çiçeği konur.

10 dakika bekletildikten sonra süzülür. Suyuna, 1 kahve kaşığı süzme bal ilave

edilip içilir. Her yemekten 10 dakika önce tekrarlanır.

Reçete: 12-Malzeme: Pelin (Artemisia absinthum), Su.

Hazırlanışı: 1 çay bardağı sıcak suya; çok ufak bir parça pelin yaprağı konur. 5

dakika bekletildikten sonra süzülür. Yemeklerden 15 dakika önce içilir.

Reçete: 13-Malzeme: Keten tohumu, Su.

Hazırlanışı: 1 çay bardağı sıcak suya; 1 kahve kaşığı dövülmüş keten tohumu

konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülüp, aç karına içilir. Her yemekten

önce tekrarlanır.

Reçete: 14-Malzeme: Beyaz kil (Argile), Su.

Hazırlanışı: 1 çay bardağı ılık suya, yarım kahve kaşığı beyaz kil konur. İyice

karıştırılıp, yemekten 5 dakika önce içilir. 15 gün süreyle, her yemekten önce

uygulanır.

Bu reçeteyi, yüksek tansiyonlular kullanamaz!

*Ayrıca, bu reçeteyi uygularken, diğer reçeteleri de kullanmamak gerekir.

Yemeklerde de zeytinyağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı veya pamukyağı da

kullanılmaz.

AYRICA; midede asit fazlalaştığı zaman, sinirleri teskin edici terkipler

kullanmak, yemeklerde tuz miktarını azaltmak; 15 gün süreyle et, balık ve

yumurta gibi şeyler yememek faydalıdır. Bu süre içinde, ekşi nar yenmesi

tavsiye edilir.

Bakmadan Geçme