• Haberler
  • MİCROSOFT VE ÖZEL DÜNYA KOLEJİ’NDEN EĞİTİMDE ÖNCÜ İŞBİRLİĞİ

MİCROSOFT VE ÖZEL DÜNYA KOLEJİ’NDEN EĞİTİMDE ÖNCÜ İŞBİRLİĞİ

Microsoft Örnek Okulu Özel Dünya Koleji, eğitimdeki dönüşümünü Microsoft teknolojileriyle sağlayarak dünyadaki en öncü iki örnekten...

Microsoft Örnek Okulu Özel Dünya Koleji, eğitimdeki dönüşümünü Microsoft teknolojileriyle sağlayarak dünyadaki en öncü iki örnekten biri seçildi.

Anaokulundan liseye uzanan eğitim süreci kapsamında 430 öğrencisi, 25 öğretmeni ve 10 çalışanıyla Ödemiş’te 9 yıldır hizmet veren Dünya Koleji, Microsoft işbirliği ve kadrolarına 2 yıl önce katılan Bilişim Teknolojileri uzmanı Serkan Ateşol önderliğinde eğitimsel dönüşümünü başlattı.

Veri depolamasındaki sınırlılık, dosya ve bilgi paylaşımı, performans takibi gibi konularda oluşan problemlere çözüm bulabilmek üzere Özel Dünya Koleji yönetimi 5 ay süren bir süreç sonucunda teknolojik tabanlı eğitimsel dönüşümlerini Microsoft ile hayata geçirmeye karar verdi.

 

DONANIM VE YAZILIM ALANINDA KAZANIMLAR

Özel Dünya Koleji ile bütün ilgili Microsoft ekiplerinin kurduğu işbirliği sonucunda, bugün Özel Dünya Koleji’nde 30 akıllı tahta, 25 masaüstü bilgisayar ve 160 tablette Windows 10’un eğitim sürümü öğrenime destek veriyor. Ayrıca O365 eğitim sürümü sadece öğrenci ve öğretmenlere değil okul yöneticileri ve velilere de üretkenlik katıyor. Veliler, 0365 e-mail hesapları üzerinden çocuklarının öğrenim sürecinden haberdar olup, bu sürece yakından destek verebiliyorlar.

Özel Dünya Koleji’nde hasta olan öğrenciler Skype Kurumsal kullanarak velilerinin yardımıyla sınıflarına bağlanabiliyor ve derslerinden geri kalmıyor. OneDrive ve OneNote Sınıf Defteri ile dijital paylaşım mümkün olduğu için, ders notlarını ve o gün verilen ödevlere erişim sağlıyorlar. Öğretmenler, OneNote kullanarak ders notlarını arşivleyip kaydediyor, istedikleri zaman istedikleri yerden bu notlara erişim sağlayarak ders anlatılarını düzenleyebiliyorlar. Geleneksel yolları kullanırken çıktı almak ve kağıt kopyaları velilere ulaştırmak gibi yüksek kaynak ve enerji gerektiren yaklaşımlardan uzaklaşarak, çok daha pratik ve kısa yollarla dijital ortamda paylaşımda bulunmanın kolaylığını yaşıyor.

Windows Edge ve OneNote ile daha interaktif ders anlatıları yapabilmelerine ek olarak öğretmenler, Kodu Oyun Laboratuvarı ile STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimini öğrencilerle küçük yaşta tanıştırıp, analitik düşünme ve gerçek dünya problemi çözebilme gibi temel becerileri eğlenceli ve merak uyandırıcı renkli bir oyun dünyası üzerinden aşılıyorlar.

Ayrıca, Xbox + Kinect gibi teknolojileri kullanarak öğrencilerine okul sonrası kulüp aktiviteleri, dans ve spor faaliyetleri yaptırarak onların daha kapsamlı bir eğitim görürken eğlenmelerine de imkân sağlanıyor.

Özel Dünya Koleji eğitmenleri ayrıca Microsoft Eğitmen Ağı’ndaki ücretsiz mesleki gelişim eğitimlerden faydalanıyor ve düzenli olarak uzmanlıklarını, eğitim teknolojilerini kendi sınıflarında nasıl modern ve yenilikçi yaklaşımlarla uygulayıp çağdaş öğrenim kazanımları yakaladıklarını ülkemizdeki diğer eğitmen meslektaşlarıyla düzenli olarak paylaşıyorlar. Eğitmenlerinin teknoloji ve pedagojiyi etkin ve çağdaş yöntemlerle bütünleştirebildikleri ve dijital okuryazarlık sahibi olduklarını tastiklemek içinse yakın dönemde Microsoft Yetkin Eğitmen (MCE) sertifikasyon sınavına hazırlık yapıyorlar.

Nihat Çakıroğlu

 

 

Bakmadan Geçme