• Haberler
  • Mezunlar törenle uğurlandı

Mezunlar törenle uğurlandı

Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde düzenlenen törenle mezuniyet coşkusunu aileleri ile birlikte yaşadılar....

Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde düzenlenen törenle mezuniyet coşkusunu aileleri ile birlikte yaşadılar. Programda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Okul Müdürü İlhan Koca’nın günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştirmesi, okulda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, okul birincisinin konuşması, bayrak devir teslim töreninin yapılması, okul öğrencilerinin folklor gösterisi, diploma merasimi, pasta kesim töreni ve müzik bölümü yer aldı.

Okul Müdürü İlhan Koca, “Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz kıymetli velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı dört yıl boyunca idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, personelimiz ile en iyi hizmeti vermeye gayret ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için çalışan, bilgili, görgülü, insanlık onuruyla yaşamayı seven ve aynı ölçüde yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize yaklaşan LYS sınavlarında başarılar dilerken hedefledikleri üniversitelere girebilmeleri konusunda dualarımızın ve dileklerimizin onlarla olduğunu belirtir, sizden de onlara olan desteklerinizin devamını temenni ederim.  

Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli meslektaşlarım; bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgi ile donattığınız 2016-2017 mezunlarımızı bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için size ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler; okula ilk başladığınız günden bugüne değin eğitiminizle ilgili olumlu değişimler yaşadınız, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bu mezuniyet töreniyle eğitim sürecindeki meyveleri topluyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Gelecekte kendinizi, okulunuzu, bizi ve ailelerinizi en iyi şekilde ve başarıyla temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizi taşıyınız. Dürüst, adil iyi bir insan, vatanını seven, bayrağına değer veren, milli ve manevi değerlerimizi kişisel menfaatlerinin üzerinde tutan, geleceğe umutla bakan gençler olmalısınız. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder ATATÜRK, ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki siz de umutlarımızı ve size olan güvenimizi boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz.

Okulumuz pansiyonlu bir okul. Dört yıl boyunca pansiyonumuzda kalan gençlerimizi de bugün uğurluyoruz. Pansiyonumuzda kalan çocuklarımız, ailelerinden uzakta dört yıl boyunca bizimle birlikteydiler. Bu gençlerimizin öğretmenlerini ve bizi unutmayacaklarını biliyor, onları da ayrıca tebrik ediyorum. Bu vesileyle pansiyonumuzda belletmen öğretmen olarak nöbet tutan öğrencilerimize annelik, babalık yapan fedakar öğretmen arkadaşlarıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye’sine katkı sağlayacak, Ödemiş ilçemizin en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Dolayısıyla bu gecenin bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyor.  Bu gecenin hazırlanmasında başta idareci ve öğretmen arkadaşlarım olmak üzere katkı sağlayan esnafımıza, son sınıf öğrencilerimize ve çalışanlarımıza emeklerinden dolayı huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna gecede bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için siz değerli velilerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme