• Haberler
  • Çevre
  • Meteoroloji’den 26 şehir için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji’den 26 şehir için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, 12 Haziran tarihinde yayınladığı hava durumu raporunda 26 kent için sarı kodlu uyarı verdi. Rapor,...

Meteoroloji, 12 Haziran tarihinde yayınladığı hava durumu raporunda 26 kent için sarı kodlu uyarı verdi. Rapor, yağışların belirli bölgelerde yoğun olacağını gösterirken, İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa), İzmir, Muğla ve Aydın’ın iç kesimleri, Akdeniz’in iç ve batı kesimleri (Antalya, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın batısı, Adana’nın kuzey çevreleri), İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı, Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Ankara’nın güney ve doğusu) ve Orta Karadeniz’deki (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu’nun doğusu) bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Van çevresinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması öngörülüyor.

İç Ege, Akdeniz’in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ve İzmir, Aydın ve Muğla’nın iç kesimlerinde yer yer yoğun yağış beklenmektedir.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzeyden esecek, Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde ise güneyden hafif arasıra orta kuvvette esecektir. Yağış alan bölgelerde yağış anında rüzgarın kuvvetli olması beklenmektedir.

Haber

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa ile İzmir, Muğla ve Aydın’ın iç kesimleri), Akdeniz’in iç ve batı kesimleri (Antalya, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş’ın batısı ile Adana’nın kuzey çevreleri), İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu) ve Orta Karadeniz’deki (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu’nun doğusu) bölgelerde aralıklarla devam edecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Bu durum ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabilir. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege Bölgesi’nde ise parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Muğla ve Denizli çevreleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra bölge genelinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Yağışların İç Ege, Muğla, İzmir ve Aydın’ın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

İzmir’de hava parçalı zamanla çok bulutlu olacak ve yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. İç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

Muğla’da ise hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. İç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

Ayrıca Aydın, Denizli, İzmir ve Muğla illerinin hava sıcaklıkları da verilmiştir. Örneğin, Aydın’da minimum hava sıcaklığı 16°C, maksimum hava sıcaklığı ise 26°C olarak tahmin edilmektedir.

haber merkezi

Bakmadan Geçme