• Haberler
  • Çevre
  • Meteoroloji uyardı sağanak yağışın beklendiği 30 il…

Meteoroloji uyardı sağanak yağışın beklendiği 30 il…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı hava durum tahmini raporuna göre 30 ile gök gürültülü sağanak yağış geliyor....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı hava durum tahmini raporuna göre 30 ile gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Bu yağışların gerçekleşeceği illerde su baskını, sel, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı uyarılarda bulunuldu. AFAD ise, 11 ile turuncu kodlu uyarıda bulunurken, 4 ile de sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sağanak yağış beklenen illerin listesi ise şu şekilde;

Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük ve Düzce

AFAD uyardı

AFAD’ın internet sitesinden yapılan açıklamalara göre ise, turuncu kodlu uyarı verilen illerdeki valiler ve muhtarlar, olası tehlikelere karşı bilgilendirildi. Düzce, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak civarına personel ve ekipman sevki yapıldı.

AFAD, bugün ayrıca Zonguldak, Düzce ve Bartın’da yerel olarak şiddetli yağışların yaşanacağını, Bolu, Karabük ve Kastamonu’da ise yer yer çok kuvvetli, özellikle Kastamonu’nun Kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı, Sinop, Samsun ve Trabzon’da ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon’un doğusunda, Rize’de ve Artvin’in kıyı ve Kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan’da yerel olarak kuvvetli, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde ve Yozgat’ın ve Sivas’ın Kuzey’inde ise yerel kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini söyledi.

“Sarı” kodlu uyarı verilen iller ise İstanbul, Bursa, Bilecik ve Yalova’dan oluşuyor.

Doğu Anadolu’ya dikkat!

Meteoroloji, Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğu’sunda da gök gürültülü sağanak yağış, Batı Karadeniz’in Batı’sı ve Batı Akdeniz’de de fırtına beklendiğini söyledi.

Özellikle Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan’da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış olması bekleniyor.

Batı Karadeniz’in Batı bölgesi ve Batı Akdeniz’de ise daha çok fırtına bekleniyor. Batı Karadeniz’in Batı’sında, Kuzey ve Kuzeybatı yönünden gelecek rüzgarların, 6 ile 8 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Rüzgar, akşam saatlerinde etkisini kaybedecek.

Aynı şekilde Batı Akdeniz’de de rüzgarın kuvveti 6 ile 8 derecede olacak. Kuzey’den esecek rüzgarların fırtına oluşturması muhtemel. Rüzgar, öğlen saatlerinde etkisini azaltıp akşam saatlerinde tekrar esmeye başlayacak ve Pazartesi günü öğle saatlerine kadar devam edecek.

haber merkezi

Bakmadan Geçme