• Haberler
  • Gündem
  • Meteor yağmuru başlıyor İstanbul’daki manzarayı daha sık görebiliriz

Meteor yağmuru başlıyor İstanbul’daki manzarayı daha sık görebiliriz

Geçtiğimiz gece İstanbul’da gökyüzünden bir cisim, ışık saçarak yere düşmüştü. Cep telefonuyla kaydedilen ve İstanbul’da heyecan...

Geçtiğimiz gece İstanbul’da gökyüzünden bir cisim, ışık saçarak yere düşmüştü. Cep telefonuyla kaydedilen ve İstanbul’da heyecan yaratan bu cismin meteor olduğu açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimi Bölümü Öğretim Görevlisi Sinan Aliş, düşen şeyin biraz büyük bir meteor olduğunun çok belirgin olduğunu söylerken, alev topu haline dönüşen cismin tamamen yok olup olmadığının ise belirsiz olduğunu söyledi; “Muhtemelen yere düşmüş olabilir bazı küçük parçalar. Atmosferimizde taşlar sürekli giriyor” dedi.

Aliş, Dünya’ya yaklaşmakta olan bir meteor yağmurunun bulunduğunu ve Ağustos ayı sonuna kadar bu görüntülerin daha sık görülebileceğini belirtti. Yaptığı açıklamalarda Aliş; “Burada yani sıra dışı bir durum yok aslında. Sadece bu derece büyük olanları her zaman gözlemlenmiyor. Fakat bu tarihlerde ilgi çekici bir olay bir etkinlik daha var. Gök etkinliği var. O da Meteor yağmuru var. Perseid adını verdiğimiz bir meteor yağmuru. Temmuz sonundan ağustos sonuna kadar bir süre içerisinde gerçekleşiyor. Ağustosun 12-13’ünde de maksimuma ulaşıyor. Her sene olan bu periyodik bir olay çünkü. Bu gelen meteor bir ihtimalle Perseidlerde ilişkili olabilir. Ama bunun için bir bilgimiz yok çünkü tamamen yörüngesini çıkarmamız lazım” diye konuştu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme