Meşhur Alaşehir asma yaprağı satışa çıktı

Alaşehir'de asma yaprağı sezonu başladı. Kilogram fiyatı olarak bu sene tüccarlara 25 TL'den satıldığı öğrenilen asma...

Alaşehir’de asma yaprağı sezonu başladı. Kilogram fiyatı olarak bu sene tüccarlara 25 TL’den satıldığı öğrenilen asma yaprağı, üzüm yetiştiricileri için ek bir gelir kaynağı oldu.

Kitap paramı çıkarıyorum

Tarlada çalışarak okul harçlığına destek olan Emine Elem Kayacık İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi olan Ümmü Çakır, “Hafta içi okuluma gidiyorum. Hafta sonları cumartesi ve pazar günleri yaprak toplayıp satarak, harçlığımı biriktiriyorum. Fiyatlarımız güzel, 25 TL. Kendi harçlığımı biriktiriyorum, kitap masraflarımı çıkartıyorum.” dedi.

Üzümcüler için can simidi

Asma yapraklarını toplayarak üretici satış yerine getiren, Üzüm üreticisi Bekir Şahal, “Alaşehir’in sarmalık sultaniye üzüm yaprağı şu anda 25 TL’ye alınmaya başlandı. Bu yaprak sezonun ilk turfanda yaprağı, üzüm yaprağı üzümcüler için bir can simidi. Aileler ev ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Çok güzel bir gelir” diye konuştu.

Alaşehir’in gözbebeği haline gelen asma yaprağı sezonunda toplanarak Türkiye’nin dört bir yanında satış için gönderiliyor. Öte yandan asma yaprağının sezon içerisinde yurt dışına da ihracatı yapılıyor.(İHA)

K.C                                         

Bakmadan Geçme