Mermeroluk viraneye döndü

Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait olan Bozdağ Mermeroluk Tesisleri'nin bu yıl işletmede olmaması nedeniyle adeta pislik içinde...

Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait olan Bozdağ Mermeroluk Tesisleri’nin bu yıl işletmede olmaması nedeniyle adeta pislik içinde kalması, gelenlerin tepkisine neden oluyor.

Bozdağ Mahallesi Muhtarı Halil Faruk Otçu, yaylanın simgelerinden olan Mermeroluk Tesisleri’nin son aylardaki görüntüsünün içlerini acıttığını kaydederek, ”Herhangi bir görevli veya işletmeci olmaması nedeniyle günlük tatil amacıyla gelenler, burada çadır kuruyorlar, mangal yapıyorlar veya ateş yakıyorlar. Bölgeyi olduğu gibi silip süpüren bir yangın çıkabilir. Özellikle hafta sonları buraya piknik ve tatil amacıyla pek çok vatandaş geliyor. Yakılan ateşin sönmemesi halinde kuvvetli bir yangın çıkabilir ve müdahale edecek görevli olmadığından buranın her şeyi olan ağaçlar ortadan kalkabilir” dedi.

Tesislerin bir an önce Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından işletmeye açılmasını beklediklerini kaydeden Muhtar Otçu, “Burada işletmeci olmasa dahi Orman Bölge Müdürlüğü tarafından görevlendirilen kimselerin olmasını bekliyoruz. Eski yıllarda Mermeroluk, insanların en çok geldiği piknik alanı olarak biliniyordu. Dağcıların bile yaz kış geldikleri bir yerdi. Ancak burada son aylarda adeta çöplük haline gelmesi, bizi bir hayli üzüyor” şeklinde konuştu.

Mermeroluk’a günübirlik gelen vatandaşlardan Mehmet Özkan Yılmazoğlu, “Geçen yıllarda da burayı tercih etmiştik. Bozdağ Yaylası, temiz havası ve doğası ile farklı bir görünüme sahip ancak buranın şu andaki hali bir hayli kötü. Her gelişimizde önceki haftadan kalan pislikler burada kalmış oluyor. Buraya bir an önce el atılarak eski konumuna getirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme