• Haberler
  • Mermer ocağı için Ankara'ya gittiler

Mermer ocağı için Ankara'ya gittiler

Başova Yaylası'na mermer ocağı yapılması girişimi ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda bölgedeki Derebebekler, Dereuzunyer ve Çamyayla...

Başova Yaylası’na mermer ocağı yapılması girişimi ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda bölgedeki Derebebekler, Dereuzunyer ve Çamyayla mahallelerinin sakinleri, bir araya gelerek tepkilerini dile getirmişlerdi.

Derebebekler Mahallesi Muhtarı Fikret Toktaş, “Bu topraklarda mermer ocağının olamayacağını ve bölgemizde yaşayan yüzlerce çiftçimizi mağdur edeceğini üç mahallenin halkı olarak dile getirmiştik. Bu üç mahallenin muhtarları olarak Ankara’da Madeni İşler Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gittik. Durumu dile getirerek oradaki yetkililerden yardım istedik. Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem de konuya son derece duyarlı davranarak üzerine düşeni fazlasıyla yapacağının sözünü vermiştir. Kendisine desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Çevreye zarar verecek işin karşısındayız”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de, “Biz, yeraltı zenginliklerinin çıkartılmasına karşı değiliz. Yeraltımızda ne varsa ortaya çıkartılmalı. Onlar bu ülkenin ortak zenginlikleridir ve tüm ülkeye şamildir. Ancak doğal güzelliklerimizin olduğu yerde çevreye zarar verecek hiçbir işin yanında olmayız. Su kaynaklarının bulunduğu yerde mermer ocağı işletilerek çevreye zarar verilmesine göz yumma şansımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme