• Haberler
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan: Enflasyonla Mücadele Önceliğimiz Olacak, Döviz Satışı Yapılmayacak

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan: Enflasyonla Mücadele Önceliğimiz Olacak, Döviz Satışı Yapılmayacak

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, para politikasıyla ilgili önemli mesajlar vererek yeni bir döneme işaret...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, para politikasıyla ilgili önemli mesajlar vererek yeni bir döneme işaret etti. Erkan, enflasyonla mücadeleye öncelik verileceğini vurgulayarak döviz satışının kuru baskılamak için yapılmayacağını duyurdu.

22 Haziran’da alınan faiz artışı kararının ardından Erkan, bankacılarla bir toplantı gerçekleştirdi ve para politikasında radikal değişikliklere gidileceği mesajını iletti.

Ekonomim gazetesinin haberine göre, Gaye Erkan, enflasyonla mücadele birinci öncelik olarak belirterek önümüzdeki dönemde güçlü Türk Lirası’na vurgu yaptı ve döviz satışının kuru baskılamak için yapılmayacağını açıkladı.

Ayrıca, döviz kuruyla mücadele amacıyla uygulanan “makro ihtiyati önlemler”in de kademeli olarak kaldırılacağını belirtti.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta net uluslararası rezervlerde tarihin en yüksek haftalık artışı gerçekleşti. Net uluslararası rezervler bir haftada 8,5 milyar dolar artış gösterdi.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, daha önceki en hızlı artış 2002 yılında Şubat ayının ilk haftasında yaklaşık 8,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme