• Haberler
  • Gündem
  • Merdan Yanardağ, Silivri’de insanlık dışı koşullarda esaret altında tutuluyor.

Merdan Yanardağ, Silivri’de insanlık dışı koşullarda esaret altında tutuluyor.

Merdan Yanardağ, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Tele1 isimli kanalda Abdullah Öcalan hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların...

Merdan Yanardağ, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Tele1 isimli kanalda Abdullah Öcalan hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların bir kısmından oluşan bir video yayınlandıktan sonra Merdan Yanardağ gözaltına alınmıştı. Yanardağ ve avukatları videoda cımbızlama yapıldığını, programın tamamına bakıldığında cümlelerde ironi yapıldığının belli olduğunu ve programda yeni bir çözüm sürecinin yollarını döşemeye çalışan AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun eleştirildiğini söylemişti. Videoda geçen cümlelerde Yanardağ, Öcalan’ın normal koşullar altında salınması gerektiğini, siyaseti doğru okuyan zeki birisi olduğunu söylemişti.

Yanardağ, gözaltına alınmasını takiben bundan bir hafta önce tutuklanmıştı. Yanardağ için oluşturulan CHP’li vekillerden oluşan bir heyet, gazeteciyi cezaevinde ziyaret etmişti.

İşbu heyetteki vekillerden biri olan Utku Çakırözer, Yanardağ’ın hapisteki durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çakırözer’in açıklamalarına göre Yanardağ, normal bir tutuklunun içinde bulunduğu durumdan daha farklı koşullarda tutuluyor. Çakırözer, gazetecinin en temel ihtiyaçlarından bile mahrum bırakıldığını, tecrit altında tutulduğunu söyledi.

Çakırözer, “Bunda infaz koruma memurlarının hiçbir kusuru ve ihmali olduğunu düşünmüyorum ama bayram mağduriyetini yaşayacak şekilde gözaltı ve tutuklama sürecinin planlandığını düşünüyorum. İyi niyet olmadığını düşünüyorum. Kendisi bunu bir sorun olarak yansıtmadı. O dimdik ayaktaydı.” dedi.

CHP’li vekil, gazetecinin bir an önce tahliye edilmesi talebini de tekrar dile getirdi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme