Meram Gödene'de trafiği rahatlatacak çalışma

Konya'nın biçim Meram İlçe Belediyesi, ilçenin en hareketli mahallelerinden bir tanesi bulunan Gödene Mahallesi'nde trafiği rahatlatacak...

Konya’nın biçim Meram İlçe Belediyesi, ilçenin en hareketli mahallelerinden bir tanesi bulunan Gödene Mahallesi’nde trafiği rahatlatacak acemi yanında çalışmaya imza atıyor.

 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Gödene Mahallesi Hanedan Caddesi’nde düzenlenen çat aranjman ve defa teşmil çalışmalarını durumunda inceledi. Başkan Kavuş, fen kadrosundan proses erinç bilgelik alırken çalışmaların adım aşama ilerlediğini, semt ulaşımının ilkin şita aylarında yanında aksamaması yaşamaması namına lazım önlemleri aldıklarını belirtti.

“Gödene mahallesi ulaşımı adım aşama yenileniyor”

 

TOKİ’nin Konya’daki en şişman yapılanmalarından birinin Gödene Mahallesi’nde bulunduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Kavuş, “Gödene Mahallemizin nüfusu 15 yıldan beri artıyor. Tabii bu müddet ortamında meydana getirilen bölgeler giderek yıpranıyor. Bu yıpranmalardan metodlar da payını alıyor. Kilitli taş ve parke taşı taşı yöntemiyle meydana getirilen yolların yanında bölümü da ilkin şita aylarında yaşanmış bulunan yağışlardan çevre aksi etkilendi. Biz de şehremaneti şekilde bu alanı adım aşama yeniliyoruz. Bu sene da anayolumuz bulunan Hanedan Caddesi’ni ve ana defa üstündeki çat ile ilişik çalışmalara başladık. Özellikle kışın ulaşımda yaşanmış bulunan aksamaların önüne geçmek, rahat ve konforlu yanında muvasala sağlayacak, kar küreme araçlarımıza bariyer olamaz halde baştan düzenliyoruz” dedi.

“İlk şekilde Meram’da meri teehhür fevvare sistemi buzlanmaya erinç can alıcı yanında hal sunuyor”

 

Kış şartlarında ulaşımı ferahlatmak şartıyla eriyik sistemini evvel şekilde bu ana defa üstünde yaşama geçirdiklerini hatırlatan Başkan Kavuş, “İlk şekilde bizim uygulamaya başladığımız teehhür fevvare sistemi sistemi kar yağışı adım atar başlamaz kendiliğinden şekilde devreye giriyor. Buradaki eriyik komple tankımızla caddeye makul aralıklarla eriyik işlemi gerçekleştiriliyor. Meteorolojiden aldığımız bilgiler anlamında buzlanma riski bulunan günlerde sistemi engin özişler halinde çalıştırıyor, buzlanmaya yöre vermeden yolu solüsyonlamış oluyoruz. Ve burada yanında personel ihtiyacımız da oluşmuyor. Bu sistemi buradaki göbeğin ortasına da konuşlandırdık. Böylelikle kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ile beraberce hemşehrilerimiz rastgele yanında olumsuzlukla karşılaşmıyor” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme