Menzil’de liderlik savaşı yaşanır mı?

Son günlerde özellikle sahibi olduğu kuruluşların altında yaşanan çocuk ölümleriyle ve Sağlık Bakanlığı üzerindeki etkisiyle konuşulan...

Son günlerde özellikle sahibi olduğu kuruluşların altında yaşanan çocuk ölümleriyle ve Sağlık Bakanlığı üzerindeki etkisiyle konuşulan Menzil tarikatının şeyhi Seyyid Abdülbaki Erol öldü. Erol’un cenazesi çakarlı ve tepe lambalı araçlarla, tarikatın merkezi olan Adıyaman’ın Menzil köyüne götürüldü. Recep Tayyip Erdoğan, Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler ölümün ardından başsağlığı dilerken, Türk Hava Yolları da Adıyaman’a cenazeye özel seferler düzenledi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, cenazeden önce yaşananlarla ve yaşanması beklenenlerle ilgili Halk TV’de açıklamalarda bulundu. Terkoğlu, cenazede çok büyük bir kalabalık olacağını tahmin ettiğini, siyasi isimlerin de orada görüleceğini söyledi.

Şeyhin ailesi “bize kölelik edeceksiniz” diyor

Muhtemel yeni şeyhin ise Saki Erol olduğunu söyleyen Terkoğlu, “Bu tarikatlarda şeyh hayatını kaybettiğinde postnişi, hırkası ya oğluna veriliyor ya da oğlu olmayanların damadına veriliyor. Bu tarikat meselesini bizim anlamamız için çok önemli bir nokta var burada. Demek ki tarikatta bir miras hukuku var. Tarikatta bir ilim, iman, din alakası olsa bu iş şuraya gider. O yolda feneri kim tutar dini en iyi bilen, Kur-an’ı en iyi bilen tutar. O zaman soruyorum niye onlar değil de, kardeş, torun geliyor?” ifadelerini kullandı.

Ölen şeyhin yeğeninin yaptığı bir konuşmada, insanların vazifesinin şeyhin ailesine kölelik etmek olduğunu söylediğini hatırlatan Terkoğlu, “tahta oturma görüntüleri, şatafat görüntüleri, uzun lüks araç konvoyları görüntülerinin ardından bir lokma bir hırka diyen, hasır üstüne yatan Peygamberin devamcısı olduğunuzu söylerken, öteki taraftan altın tahtlarda oturup iman dağıtacaksınız.” cümlelerini kurdu.

Tarikatların ve cemaatlerin gücünü müritlerinin siyasi ve parasal güçlerinden aldığını söyleyen Terkoğlu, ölen şeyhin koltuğu bir taht kavgasından sonra aldığını vurguladı.

Abdülbaki Erol, cemaat tahtını bir kavgadan sonra almıştı

Geçmişte yeni ölen şeyh Abdülbaki Erol ile yeğeni Fevzeddin Erol arasında bir taht kavgası yaşanmış, tahtı kaybeden Fevzeddin Erol Eskişehir’de yeni bir cemaat kurmuştu. Fevzeddin Erol’un, dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ için “bizim yanımızda büyüdüler” dediğini hatırlatan Terkoğlu, bugün bu isimler ile Eskişehir cemaati arasında soğuk rüzgarlar estiğini, çünkü söz konusu bakanların Abdülbaki Erol liderliğindeki Menzil tarikatında kalmaya devam ettiğini söyledi.

Terkoğlu’nun açıklamalarına göre Fevzeddin Erol, daha önce Sağlık Bakanlığı’na işi düşse artık kendisini muayene bile etmeyeceklerini, bu yüzden devlet hastanesine değil özel hastanelere gittiğini de söylemişti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme