• Haberler
  • İzmir
  • Menemen Belediyesi’nde adrese teslim ihale iddiası

Menemen Belediyesi’nde adrese teslim ihale iddiası

Cumhuriyet Gazetesi’nden Rıfat Kırcı’nın yazdığı haberde AK Partili Belediye Başkanı Aydın Pehlivan yönetimindeki Menemen Belediyesi’nin 1,4...

Cumhuriyet Gazetesi’nden Rıfat Kırcı’nın yazdığı haberde AK Partili Belediye Başkanı Aydın Pehlivan yönetimindeki Menemen Belediyesi’nin 1,4 milyon liralık nostaljik tramvay ihalesini verdiği şirketin sahibi olan Mahmut Can Bayoğlu’nun daha önce ihalede yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı belirtiliyor.

Bayoğlu’nun 2011’den beri 63 ihale aldığı iddia ediliyor. İhalelerin toplam değeri 165 milyon 805 bin lirayı bulurken çoğunu İzmir’de yapılacak işleri kapsayan ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan alınan ihaleler oluşturuyor.

Kırcı’nın haberine göre şirket, kamu ihaleleri ile yüzlerce milyon lira kazanırken en çok ihaleyi ise İzmir’den alıyor. 2014 yılında yine İzmir’den aldığı Liman İhalesi’nde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Bayoğlu, İmbat Operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. Bayoğlu, operasyonun siyasi olduğunu ve nikah şahidinin Binali Yıldırım olduğunu söyleyerek kendisini savunmuş, 4 ay sonra tahliye edilmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme