Mehmet Şimşek yanıltıcı beyana sessiz kalmadı

Sahte faturalandırma olayı İstanbul Kağıthane’de meydana geldi. Furkan Gurbetoğlu adlı bir vatandaş öğle yemeği için döner...

Sahte faturalandırma olayı İstanbul Kağıthane’de meydana geldi. Furkan Gurbetoğlu adlı bir vatandaş öğle yemeği için döner yemek istedi ve bölgede yer alan lokantalardan birine gitti. Lokantada yediği yemeğin ücretini kart ile ödedi. Fişte gördüğü bir detay karşısında isyan eden Gurbetoğlu, deneyimini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Gurbetoğlu enflasyonla birlikte fiyatı artan ürünün fişinin içecek olarak kesildiğini ve %10 olması gereken KDV oranının bu sebeple %1 olarak işlendiğini gördü. Dürüst esnaflık arayışı ile konuya tepki gösteren vatandaş olayın ardından yaptığı paylaşımda “Başta Gelir İdaresi Başkanlığı’nı arayıp vergi memurlarımızı Çağlayan’a döner yemeye davet edecektim. Sonra esnafların büyük çoğunluğunun aynı şeyi yaptığını bildiğim için vazgeçtim. ” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/gurbetogli/status/1685020434662604805

İsyanı cevapsız kalmadı

Gurbetoğlu’nun paylaşımını gören T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vatandaşın paylaşımını görerek resmi twitter hesabında paylaştı. Mehmet Şimşek konu ile ilgili yaptığı paylaşımda “Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir.” sözlerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı örnek durum hakkında ilgili birim ile çalışmalar gerçekleştirerek KDV’den kaçınmak için yanıltıcı beyanda bulunan esnaflar hakkında uyguladığı işlemleri sürdürüyor.

Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir. https://t.co/72KYRRPV4N

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 29, 2023

Samime Ektir

 

Bakmadan Geçme