• Haberler
  • Ekonomi
  • Mehmet Şimşek, enflasyona karşı acı reçeteyi seçim sonrası uygulayacak

Mehmet Şimşek, enflasyona karşı acı reçeteyi seçim sonrası uygulayacak

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve...

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Profesör Doktor Şenol Babuşçu, 23 Derece’ye Mehmet Şimşek’in olası ekonomi politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Babuşçu, yıl sonuna kadar enflasyonun yükselmeye devam edeceğini ve Mehmet Şimşek’in enflasyona yerel seçimlerden sonra müdahale edeceğini söyledi.

Seçim öncesi yapılan harcamalar, bütçe açığı, kurdaki artış ve asgari ücretteki artış gibi etkenler dolayısıyla yıl sonuna kadar enflasyonun artmaya devam edeceğini belirten Babuşçu, yıl sonu enflasyonunun %60’lara çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

%60 oranının TÜİK verilerinde olacağını, gerçek enflasyonun bunun iki katına yakın olduğunu belirten ekonomist, enflasyona karşı mücadelenin Mart 2024’teki seçimleri takip eden 2 yıl boyunca uygulanacak acı reçete ile olacağını söyledi.

Acı reçetenin, bütçe gelirlerini arttırıp giderlerin azaltılması için uygulanacağını söyleyen Babuşçu, bunun maaş zamlarındaki artışların enflasyonun altında kalmasına ve vergilerde ciddi artışlara neden olacağını söyledi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme