Mehmet Eriş başkanlık için yeniden yola çıktı

  Başkan Eriş basın açıklaması için sevenleriyle Ulus Meydanından CHP ilçe başkanlığına toplu halde yürüyerek geldi....

 

Başkan Eriş basın açıklaması için sevenleriyle Ulus Meydanından CHP ilçe başkanlığına toplu halde yürüyerek geldi. İlçe binasında partililer ve basın mensuplarına seslendi. Saha sonra aday adaylığı başvuru dosyasını İlçe Başkanı Bülent Eker’e teslim etti. Düzenlediği basın toplantısında geride kalan başkanlık dönemi faaliyetleri hakkında bilgi veren Eriş şunları söyledi:

Çok değerli İlçe başkanım, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın değerli başkanları, geçmiş dönemde yol yürüdüğümüz, İzmir’de de, Ödemiş’e çivi çakan Birgi’ye Konaklı’ya, çivi çakıp taş taş üstüne koyan çok değerli Belediye Başkanı arkadaşlarım, Bekir Keskin, Cumhur Şener ve Kamuran başkanım, İl Genel Meclisinde hizmet etmiş Cevdet Abimiz, değerli parti büyüklerimiz burada, sevgili ailem burada, Cumhuriyet Halk Parti ailem burada, bu ailemizin içinde Demirdere’den Horzum’a, Kayaköy’den Çaylıya, Kaymakçı’ya kadar, Mescitli’den Ovakent’e kadar her yönüyle yanımızda olan çok değerli ailem, Ödemiş’i bu anlamda kucaklayıcı duygularla burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Hepimiz bir aileyiz. Bizim için hepsinden önemlisi bugün benimle beraber olan Şehit Polis kardeşimiz İbrahim Okçu’nun annesi ve babası da aramızda, ellerinden öpüyorum. 5 yıl önce yine buralardaydık, Ödemiş’i tekrar Halkçı belediyecilik ile buluşturalım dedik bu anlamda buralarda olduk, herkes biliyor ki buralarda kadar geldik. Bu süreç içinde beni yalnız bırakmayan, destekleyen beraber olduğumuz, beraber yol yürüdüğümüz, arkadaşlık ettiğimiz, zor günlerde dayanıştığımız, kol kola yürek yüreğe olduğumuz tüm sevenlerime burdan bu güzel destekleri için çok teşekkür ediyorum.

Önümüzde 2024, 31 Aralık’ta bir yerel seçim var. Ben de dosyamla beraber , İlçe Başkanıma bu anlamda bende varım demek için buradayım. Bu duygularla yola çıkan Bekir Keskin başkanıma, Özay Kaptan kardeşime, Sema Bilgi kardeşime, Seçkin Dabak öğretmenime, avukatımıza, abimize cesaretleri için Ödemiş’te biz de varız, CHP ailesi o kadar zengindir ki hepimiz bu görevi yapabiliriz, biz de varız dedikleri için onları da yürekten kutluyorum, kendilerine de başarılar diliyorum. Yerel seçimlerde geçmişte olduğu gibi, hep birlikte yola çıkıp başardığımız bu seçimde, ben inanıyorum ki AK Partili kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın, MHP, Demokrat ; Saadet Partili arkadaşların oylarını da aldığıma inanıyorum. Ama ben bugün hala daha görevde devam etmem de en büyük teşekkürü de tabi ki İYİ Parti ailemize. Buradan da bizimle beraber yol alan ve hala ittifakta beraber olduğumuz İYİ Parti ailemize, arkadaşlarıma da buradan gönül dolu sevgilerimi iletiyorum. Yine ittifak olur mu, onu genel merkezimiz karar verecek o yönde çalışıyoruz. Dileriz ki olur, ama olmuyorsa da biz CHP ailesi olarak her alanda yine kimseyi kırmadan, kimseyi yaralamadan, kimseyi karalamadan, AK Partiden aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Demokrat Partiden bugün yola çıkmış arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Ödemiş ailesi geçmiş seçimlerde de gördüm, yaşadım yaşadım, tüm seçimlerde en güzel demokrasi sınavını verdi. Bazen taşkınlıklar oldu, ama biz seçimlerimizde kimseyi yaralamadan bu seçimi alnımızın akıyla, yüreğimizin tüm inancıyla değişimin bir kez daha devam edeceğine burdan ilçe başkanıma hepinizin yanında söz veriyorum.

Ödemiş bir aile, tüm siyasi partilerde demokrasinin içindeki gönül yuvaları. Paşam zaferi nasıl kazandınız sorusuna, Mustafa Kemal’in dediği gibi; “ Kalpleri kazanarak zafere ulaştık.” Biz de aynı şekilde kimseyi kırmadan, üzmeden, gönülleri kazanarak bu seçimde inşallah kazanacağız.

Herkes şunu bilsin ki; genel merkez arkadaşlarımdan birini seçerse, Mehmet Eriş ne olursa olsun adayını ölümüne destekler.

Kazanmak için inançlı olacağız, kararlı olacağız. Değişim öyle saçların kılık kıyafetin değişimi değildir. Yüreğin, aklın, düşüncenin ve belki de ellerin değişimidir. Eller birbirini tutacak mı itecek mi? Biz tutmaktan yanayız. Biz kimseyi görmezden gelmiyoruz. Başka partili arkadaşlarımız, dostlarımız, komşularımız var hepsine aynı gönül sıcaklığı yakınlığıyla yaklaşacağız. Bunu birlikte başaracağız. Kuru çekişmelere, çirkinliklere, kavgalara yer vermeyin. Kimseye asla kırıcı olmayacağım, karalamayacağım, yaralamayacağım. Aynı şeyi de onlardan bekliyorum. Amaç 31 Mart’a gitmek değil, oradan zaferle çıkıp yine burada 1 Nisan’da kutlamak istiyorum. Birbirimize başarılar diledik bunu alanlarda da görmek istiyorum.

Yerel seçimlerde en büyük proje, gönül kazanmak ve beraber çalıştığımız işçisiyle memur arkadaşlarımızla Ödemiş’in her kuruşunu en değerli şekilde harcamak. Sabahtan yaptığım ilk toplantıda ayın 15’i geldiğinde işçi, memur arkadaşımın maaşını öncelikle ödemektir. Muhtarlarımı ayırmadan beraber hizmet etmek.

Geldiğim günden bu yana 160 trilyonun üzerinde ödeme yaptım. Geçmiş dönemde 133 işçi arkadaşım İŞKUR üzerinden maaşını ve sigortasını almış, şimdi ben ödüyorum.

Şu an müteahhitler ekonomik durum nedeniyle ihalelere girmiyorlar. Kazanamıyorlar, önlerini göremiyorlar. Park ihalesine giremiyorlar. Bu zor zamanda da bizim elimizi tutan, kucaklayan yolumuzu açan Tunç Soyer başkanımız da var.

Ödemiş tarihinin en büyük asfaltı dökülmüş, tamamen Büyükşehir’in desteğiyle. Türkan Saylan eğitim kurumu var, yüzlerce çocuğumuz orada eğitime hazırlanıyor, 7 ayda yaptık. Çocuklar bizim geleceğimiz, değişim onlarla olacak. Üniversiteye hak kazanmış 49 çocuğumuzu uğurladık. Geleceğe yatırım yaptık.

Ödemiş’in geleceğini birlikte değiştirmek zorundayız, ne yapacağız; bütün planları değiştireceğiz. Kuzeyi değiştirdik, İzmir yolunu uygulamaya geçtik, galericiler orada kendilerine yer yapıyor şimdi. İki hafta önce temelini attık.

Ödemiş’in girişi köy gibi! İki sene sonra görün cillop gibi olacak. Eski hastane hurdalık gibi gereken plan değişimini gerekeni yaptık, diş hastanesi olacak, kimle görüşülecekse görevimi yaptım. Stadımız depreme dayanıklı değil diye yıkımı yapılacak, hazırlıyoruz, orası Ödemiş’in en büyük alanı, otoparkı olacak.

Stat Mursallı’nın altına 33 bin metrekarelik alana yapılacak, bunu birlikte başaracağız.

600 bin metrekareye yakın kilit taşı döşendi. Binlerce ton sıcak asfalt yapıldı. Bunları yaparken borçlarımızı aksatmadan yaptık. Borçla iş ve ihale yapmadım.

  1. Yıl konutlarını yaptık, Saraçoğlu konutları var ihaleye çıkacak, buralardan gelecek gelirlerle, Emmioğlu-Umurbey mahallesinde kentsel dönüşüm yapacağız.

Spor kompleksi, Süleyman Demirel mahallesinde olimpik yüzme havuzu, dünya standartlarında bir yer olacak.

Kemer’le Bozdağ’ı, Uzundere ile Köfündere’yi, Emirli ile Bıçakcı’yı, Üzümlü ile Köseler’i birleştirdik. Bunlar aynı şekilde süt üretimi için araçların kullandığı kısa yollar.

Organize sanayi devam ediyor. Amacımız park, yol, yeşil alan değil aynı zamanda ekmeği büyütmek, mutluluğu, huzuru büyütmek.

Ödemiş’te makus talihini yenmek için, üst üste seçim kazanılmazmış! “ bal gibi de kazanacağız”. Bize güvenin, inanın. Kimsenin başını öne eğdirmeyeceğiz.

Çıktığımız bu yolda partinin bütün adaylarına, arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onların da yolu açık olsun. İnşallah birlikte başaracağız.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme