• Haberler
  • MEHMET BİRLİK -ÇİFTÇİLERİN KURTULUŞU, KOOPERATİFLER 

MEHMET BİRLİK -ÇİFTÇİLERİN KURTULUŞU, KOOPERATİFLER 

   CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı&rsquonda parti üyeleri ile bir araya gelen CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili...

 

 CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda parti üyeleri ile bir araya gelen CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik, Ak Parti hükümetinin Türkiye’de tarımı bitirmek istediğini ve üreticiyi, tarım işçisini yok sayıp çiftçiyi kaderine terk ettiğini söyledi. 

Tarım sektörünün çok zor günler geçirdiğini belirten CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik, çiftçinin rahat nefes alabilmesi için köylerde üretim, şehirlerde ise tüketim kooperatiflerinin mutlaka kurulması gerektiğini belirtti.

“ÇİFTÇİ KADERİNE TERK EDİLİYOR”

Bugüne kadar kimsenin çiftçinin sorunları ile yeteri kadar ilgilenmediğin söyleyen Birlik, “Bu sene son 10 yılın en soğuk günlerini yaşadık. Soğuk yüzünden ürünler tarlada dondu ve tarladaki ürüne bel bağlayan çiftçiler ne yapacaklarını şaşırdı. Günlerce basına konuştuk ama bir kişi gelip ilgilenmedi, destek vermedi. Çiftçileri kaderine terk ettiler” dedi.

“ÜRETİM VE TÜKETİM KOOPERATİFLERİ EN KOLAY İZMİR’DE KURARIZ”

Bugün, özellikle Fransa, Almanya, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerde tarım sektöründe büyük iş hacimli işletmelerin, kooperatifler elinde toplandığını söyleyen Birlik, “köylerde kuracağımız üretim kooperatifleri ile çiftçilerimizin ürünlerini, şehirlerde kuracağımız tüketim kooperatifleri aracılığı ile pazarlayacağız. Bunu en kolay yapacağımız yer ise İzmir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun üretim kooperatiflerine çok büyük desteği var. İlçe belediyelerimiz ile bunları çok rahat kurabiliriz. Üreticilerin rahat bir nefes alması için bu şart” şeklinde konuştu.

Bugün Avrupa Birliği ülkelerinde kooperatiflerin, güçlü üst örgütlerini oluşturduğunu ifade eden Birlik, AB genelinde bulunan toplan 125 bin kooperatifin, 32 bin tanesinin tarımsal olduğunu belirtip, Türkiye’de kooperatifçiliğin mutlaka daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme