Medistanbul Hastanesi’nde işçiler kazandı

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Medistanbul Hastanesi’ndeki işçilerin maaşları 20 gündür ödenmiyordu. Maaşları ödenmeyen işçiler, Türkiye Komünist...

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Medistanbul Hastanesi’ndeki işçilerin maaşları 20 gündür ödenmiyordu. Maaşları ödenmeyen işçiler, Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından kurulan, ve işçilere destek sağlayan Patronların Ensesindeyiz Platformu ile temasa geçti. Platform, hakları ödenmeyen, kötü şartlar altında çalıştırılan ve kendileriyle iletişime geçen işçilere maddi ve hukuki destek sağlayıp, mücadelelerini medyada tanıtıyor.

Platformla bir araya gelip mücadele etme kararı alan işçiler, ödenmeyen ücretlerle ilgili açıklama beklediklerini, bir açıklama yapılmamasından sonra Patronların Ensesindeyiz Platformu’na ulaştıklarını, mücadele etme kararı aldıklarını açıkladı.

Gelişmeleri takip eden hastane yönetimi, işçilerin ücretlerini kısmi olarak yatırmaya başladı. İşçiler ve platform ise, gereken hakların tamamını sağlanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söylüyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme