Meclis, 4 Temmuz’da açılacak ilk gündemler neler?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 4 Temmuz günü bayram tatilinden çıkıyor. Halktan farklı meslek ve yaş gruplarına,...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 4 Temmuz günü bayram tatilinden çıkıyor. Halktan farklı meslek ve yaş gruplarına, farklı kesimlere dahil çevreler, kendilerini daha yakından ilgilendiren konuların konuşulup karara bağlanması için meclisin açılışını bekliyor. Peki meclis açıldığında ele alınacak ilk gündemler neler olacak?

4 Temmuz’da meclisin açılması ile beraber konuşulması beklenen öncelikli konulardan bazıları memur ve emekli maaşı düzenlemesi, anayasa değişikliği ve kira artışlarında %25 sınırının uzatılması. Meclisin açılması ile beraber bu konular hakkındaki kararların torba yasa ile verilmesi bekleniyor.

Memur ve emekli maaşları düzenlemeleri için çalışmalar başlatılmış vaziyetteydi. Verilen vaatlere göre en düşük memur maaşı 22 bin liraya kadar yükselecek. Ayrıca emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme hakkındaki karar da torba yasada belli olacak.

Bir diğer konu ise kiralarda %25 sınırının devam edip etmeyeceği. Kira zammını %25 ile sınırlandıran karar, 1 Temmuz 2023’te sona ermişti. Uygulamanın 2 Temmuz 2024’e kadar uzatılacağı açıklanmıştı. Bayram tatilinden sonra mecliste konuşulacak ilk konulardan birinin kira sınırlaması olduğu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklanmıştı.

Öncelikli konulardan bir diğeri ise anayasa değişikliği. Anayasa içerisinde bulunan ‘başörtüsü konusu ve aileye ilişkin düzenlemeler’ hakkındaki maddelerin tartışılması planlanıyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme