• Haberler
  • Eğitim
  • MEB’in özel mesleki ve teknik Anadolu liselerine ödeyeceği tutar %100 arttı

MEB’in özel mesleki ve teknik Anadolu liselerine ödeyeceği tutar %100 arttı

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okuyan...

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrencilere vereceği maddi desteği, önceki yıla kıyasla %100’e yakın oranda arttırdı.

Gazeteye konu hakkında açıklamalarda bulunan eğitimci Özgür Bozdoğan, okullara verilecek desteğin hem Merkez Bankası’nın açıkladığı yıl sonu enflasyon beklentilerine, hem de açıklanan resmi enflasyon oranlarına bakıldığında çok yüksek olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki yeni yönetimin özel okullarla ilişkisinin anlaşılması için özel eğitim kurumlarında yapılan değişikliklere, kurumlara yapılan desteklere ve yetiştirme kursları düzenlemesine, haftalık ders saatlerindeki oynamalara işaret eden Bozdoğan, bu artışa rağmen barınma ve eğitim giderleri sorununun ciddi ölçekte varlığına devam ettirmesinin de çarpıcı olduğunu söyledi.

11 Eylül’de okulların açılacağını ve hala daha velilerin, öğrencilerin en temel gereksinimlerini bile karşılayabilecek durumda olmadığını vurgulayan Bozdoğan, “Ağır bir ekonomik kriz yaşanıyor. Böyle bir dönemde MEB kaynaklarının, bizlerden kesilen vergilerle oluşan bütçenin bu şekilde özel okul patronlarına aktarılması, oldukça sıkıntılı. Devletin bütün bütçesiyle tüm öğrenciler desteklenmeli. Kamu bütçesinin bu şekilde harcanması kabul edilebilir değil” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme